De ziua României cărțile de istorie sunt la jumătate de preț

(valabil în data de 1 Decembrie)

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  134,00 LEI

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  134,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 616 pagini

ISBN: 9786061811304

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Drept, Drept procesual penal

Descriere

Lucrarea reprezintă rezultatul unei cercetări îndelungate pe tema răspunderii penale a persoanei juridice, îmbinând o parte din aspectele deja prezentate sub diferite forme de-a lungul timpului cu numeroase informații și analize noi, în special în ceea ce privește entitățile care pot răspunde penal, infracțiunile care pot fi comise de persoanele juridice, stabilirea legăturii dintre persoana juridică și persoana fizică agent al infracțiunii ori conținutul constitutiv al infracțiunii. Lucrarea prezintă o jurisprudență bogată a instanțelor naționale (peste 200 de hotărâri pronunțate în perioada 2009-2021) care se referă la persoane juridice, fără a fi ignorate aspectele cele mai relevante din doctrina și jurisprudența altor state.

Deși structura este cea a unui curs universitar (14 titluri corespunzătoare celor 14 cursuri pe care masteranzii Facultății de Drept a Universității din București le studiază la programul de master Științe Penale), ea poate constitui un instrument de lucru util și pentru practicieni, care vor regăsi informații folositoare pentru activitatea lor, atât în ceea ce privește aspectele de drept penal, cât și cele de drept procesual penal.

Ediția 2 a lucrării are în vedere actualizarea informațiilor prezentate, ca urmare a modificărilor legislative care au intervenit în ultimul an, adăugarea hotărârilor judecătorești pronunțate între timp, precum și inițierea ori dezvoltarea unor discuții pe marginea unor subiecte de interes (redeschiderea procesului penal în cazul judecării în lipsa persoanei condamnate, reorganizarea persoanei juridice, efectele modificărilor aduse Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale asupra pedepselor aplicabile persoanei juridice etc.). A fost adăugat, totodată, indexul de termeni folosiți, care permite găsirea rapidă a informațiilor căutate.

Puncte forte

tratare riguroasă a tematicii propuse, în tot ce ține de entitățile care pot răspunde penal, infracțiuni, conținutul constitutiv al infracțiunilor și multe alte aspecte care creează o imagine completă și lesne de asimilat în ceea ce privește răspunderea penală a persoanei juridice

conținut jurisprudențial bogat (peste 200 de hotărâri pronunțate în perioada 2009-2021)

instrument de lucru util atât studenților, cât și practicienilor

structură facil de parcurs a lucrării

abordare interdisciplinară a subiectului lucrării, din perspectiva dreptului penal și a dreptului procesual penal

ample referințe bibliografice

index alfabetic detaliat


Comandă online Raspunderea penala a persoanei juridice. Editia 2 la 134,00 lei scrisă de Andra-Roxana Trandafir, tiparită la editura CH Beck în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.