Disponibilitate:  in 15 zile

Pret:  34,99 LEI

Produs disponibil la cerere: va fi adus în aproximativ 15 zile.

Disponibilitate:  in 15 zile

Pret:  34,99 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Autor(i):

Traducator(i):

Editura:

Colectia: ART clasic

Anul aparitiei: 2018

Nr. pagini: 326 pagini

ISBN: 9786067105254

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Beletristica, Carte nefolosita, Literatura clasica

Descriere

Dama cu camelii se află printre marile romane de dragoste ale lumii, unul dintre acele romane care îşi cuceresc publicul la momentul apariţiei şi cunosc totodată o posteritate fertilă, emanând un fel de aură care le readuce mereu în atenţia cititorilor. Ce are special acest roman, ce-l face să reînvie pentru cititorul contemporan? Ce-l face să traverseze epoca şi să rămână proaspăt la lectură? Faptul etern al unei iubiri care nu se poate împlini, prin urmare o iubire tragică? Pe muchie de cuţit, această iubire devine mai intensă, mai dramatică decât orice iubire ameninţată sau interzisă.

"În cele din urmă, acest roman ne propune un personaj excepţional, iar titlul său invocă, prin eufemismul misterios care recomandă cumva poetic curtezana, şi o aură ce oferă, dincolo de numele de scenă, marca unei individualităţi, exerciţiul unei singularităţi tragice, o iubire care rămâne fixată în mica noastră bibliotecă de fantasme memorabile." Angelo Mitchievici

"Romanul lui Alexandre Dumas - fiul a fost un bestseller în epoca în care a apărut, citit în cheie biografistă. În personajul tragic, la moartea căreia a plâs tot Parisul, cititorii acelei epoci au recunoscut-o cu ușurință pe Marie Duplessis, o curtezană de o frumusețe magnetică, care a beneficiat de protecția galantă a foarte multor aristocrați ai vremii. Alexandre Dumas - fiul, îndrăgostit nebunește de ea, a ajuns în pragul ruinei încercând să întrețină luxul cu care era obișnuită. Chiar dacă realitatea le-a fost ostilă, legătura dintre ei, ficționalizată la puțin timp după moartea Mariei, i-a adus lui Alexandre Dumas faima și gloria literară, rămânând, până în zilele noastre, o poveste de dragoste care nu a încetat să emoționeze." Citește continuarea recenziei pe blog.

Citește un fragment în avanpremieră aici.