Disponibilitate:  în 12 zile

Preț:  30,80 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2018

Nr. pagini: 528 pagini

ISBN: 9789731898520

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Beletristica, Carte nefolosită, Literatura romaneasca

Descriere

În evolutia literaturii române se poate vorbi despre „momentul Rebreanu“. Pentru a pune în valoare contributia romancierului, nuvelistului, dramaturgului si publicistului Liviu Rebreanu am construit o serie de autor care subsumeaza carti foarte cunoscute, precum: Ion, Rascoala, Padurea spânzuratilor, Ciuleandra, Adam si Eva, Gorila, dar si mai putin circulatele titluri: Amândoi, Craisorul, Jar, Metropole, Teatru, Calvarul.

Nicaieri în literatura româna viata satului n-a fost evocata cu atâta forta realista, atât de viguros si patrunzator. Conditia lui Ion rezuma tragedia istorica a taranului fara pamânt si daca parvenirea sociala a personajului este reprezentativa doar pentru o mica parte a acestei taranimi, ambitia de care el este devorat defineste sufletul taranesc în general. Teribila, sfortarea lui Ion de a-si depasi con¬ditia capata dimensiuni universale si înfrângerea sa în lupta cu soarta implacabila aduce aminte de prabusirea eroilor din tragediile antice. Povestea ascensiunii si surparii lui Ion aduna în cuprinsul ei, concentrata, închisa parca într-un cerc, întreaga existenta de altadata a Transilvaniei românesti.

Dumitru Micu


Comandă online Ion la 30,80 lei scrisă de Liviu Rebreanu, tiparită la editura Liviu Rebreanu în anul 2018. Cartea poate fi livrată în circa 12 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.