Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  35,00 LEI

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  35,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2018

Nr. pagini: 256 pagini

ISBN: 9786064003959

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Sociologie, Carte nefolosită

Descriere

Sunt clipe când nu mai vrem să vorbim cu nimeni, când refuzăm să ne mai gândim la viitor, când ne retragem subit chiar și din prezentul vieții noastre. Această fugă de lume, dar și de noi înșine, acestă refugiere într-un spațiu ”alb”, neutru apare atunci când resursele interioare ni s-au epuizat, când nu mai vrem să ne asumăm identitatea socială, când ne-am săturat să mai jucăm rolurile de părinte, soț, angajat, membru al comunității civice sau religioase etc. Într-o societate a vitezei, a concurenței și a înaltelor criterii de performanță, apar tot mai des cazuri de persoane care ”se dau bătute”, care vor să iasă, măcar pentru o vreme, din iureșul cotidian, fugind de sine și de toate obligațiile ce-i copleșesc. Sociologul francez David Le Breton pornește în inedita lui cercetare pe urmele acestei tentații contemporane de a ”evada” din noi înșine, descoperind-o sub cele mai neașteptate forme: de la coma alcoolică și jocurile de-a strangulatul ale adolescenților la Alzheimerul vârstnicilor, de la burnoutul angajaților la părăsirea subită a familiei pentru reînceperea unei noi vieți. Dincolo de formele extreme de absentare din viață, cartea de față nu uită și de modurile sănătoase de retragere (în vederea refacerii resurselor personale), cum sunt meditația, plimbarea, călătoriile, cititul și scrisul sau activitățile creative.

David Le Breton este profesor de sociologie la Universitatea din Strasbourg. A mai fost tradus în limba română cu volumele Despre tăcere și Antropologia corpului și modernitatea.


Comandă online Evadarea din sine. O tentatie contemporana la 35,00 lei scrisă de DAVID LE BRETON , Liana Haidar, tiparită la editura Trei în anul 2018. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.