Disponibilitate:  în stoc

Preț:  65,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Titlu original: 101 Defenses

Autor(i): ,

Traducător(i):

Editura:

Colecția: Psihologie-Psihoterapie

Anul apariției: 2012

Nr. pagini: 384 pagini

ISBN: 9789737073013

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Psihologie motivationala, Psihologie, Psihoterapie, Psihologie, Carte nefolosită, Psihoterapie

Descriere

Schimbarea psihică depinde de modificarea apărărilor

Mintea omului are o capacitate uimitoare de a inventa mecanisme care să îl protejeze de conştientizarea emoţiilor neplăcute. Aceste mecanisme sunt adesea mascate şi operează fără ca individul să le conştientizeze. De exemplu, un individ incapabil să îşi accepte sentimentele de furie la adresa cuiva apropiat poate în schimb resimţi o ură intensă faţă de propria persoană. Când acesta ajunge la camera de gardă suferind de depresie severă, capacitatea terapeutului de a aduce în discuţie operaţia defensivă de întoarcere asupra propriei persoane se poate dovedi extrem de utilă în prevenirea unei tentative suicidare sau a altor comportamente autodistructive ale pacientului.
Apărările, prezente nu numai în psihopatologie, ci şi în sănătatea psihică, sunt descrise de autor în funcţie de diferitele etape ale dezvoltării psihosexuale, precum şi de tipul de patologie. Pentru practicienii psihoterapiei, este recomandat şi modul de a aborda apărările în diverse tipuri de psihoterapie.

Jerome S. Blackman, este profesor de psihiatrie clinică la Eastern Virginia Medical School şi profesor de psihologie la Virginia Wesleyan College, precum şi psihanalist formator şi supervizor la New York Freudian Society.


Comandă online 101 apărări. Cum se autoprotejează mintea la 65,00 lei 101 Defenses scrisă de Jerome S. Blackman , Jerome S. Blackman Iuliana Diaconu. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.