Aventurile lui Tom Sawyer. Aventurile lui Huckleberry Finn

Autor(i):

Editura:

Anul aparitiei: 1988

Nr. pagini: 506 pagini

Categorii: Beletristica si critica, Carti pentru copii, Literatura nord-americana, Literatura universala

Produsul nu poate fi comandat:
Stocul epuizat!

Descriere

Cuvant inainte de Petre Solomon


Unele dintre cele mai cunoscute carti pentru copii Aventurile lui Tom Sawyer si Huckleberry Finn, evoca nesfarsita inocenta, bucuria actelor spontane de eroism, sarbatorirea copilariei.

Aventurile lui Tom Sawyer: Tom este unul din baietii rai ai orasului natal, St Petersburg, din Missouri. Iresponsabil, lenes, dornic sa cunoasca lucruri noi, zgomotos, el este un elev sarac, crescut de matusa Polly. Este impotriva scolii si a pedepselor. In lumea sa, adica a raurilor, padurilor, pesterilor si insulelor, se simte in elementul sau; aproape ca un erou. Autorul osciland intre nostalgie si cruzime, cu un puternic spirit al umorului si recreaind o lume insorita, unde poti fi liber, a asezat aceasta poveste despre aventurile din copilaria acestui baiat, in inimile tuturor cititorilor.

Aventurile lui Huckleberry Finn isi incanta de aproape un secol cititorii de toate varstele, fara sa dea semne de imbatranire. Scriitori cu renume, ca poetul englez T. S. Eliot sau ca romancierii americani Faulkner si Hemingway, i-au adus elogiile cele mai vibrante. Faulkner, de pilda, socotea ca Aventurile lui Huckleberry Finn ar putea fi, dupa Moby Dick a lui Melville, „cea mai mare carte din literatura americana“