Jurnalul lui Adam si al Evei

Autor(i):

Traducator(i):

Editura:

Colectia: Clasicii Literaturii Universale

Anul aparitiei: 1983

Nr. pagini: 248 pagini

Categorii: Beletristica si critica, Literatura nord-americana, Literatura universala

Produsul nu poate fi comandat:
Stocul epuizat!

Descriere

" Intreaga literatura moderna americana isi are izvoarele in MARK TWAIN... Tot ceea ce se scrie in America provine de la el. N-a existat nimic inainte. Si nici nu exista de atunci nimic la fel de bun. "


Mark Twain nu a fost niciodata un om al sistemului, oricare ar fi fost acesta. Firea rebela a aventurierului crescut pe malul fluviului Missisippi iesea la iveala de câte ori acesta avea ocaza sa încalce regulile. Sau macar sa sustina asta...

Astfel, nu e de mirare ca, atunci când pastorul Thomas Beecher a fost atacat de capii Bisericii congregationaliste pentru ca si-a tinut predicile nu numai în biserica, ci si într-o sala de teatru, Twain a sarit în apararea acestuia, scriind un articol vehement împotriva fatarniciei clericilor. Pastorul Thomas Beecher, fratele faimoasei scriitoare Harriet Beecher-Stowe, autoarea romanului Coliba unchiului Tom, i-a devenit prieten lui Twain si avea sa oficieze casatoria scriitorului cu Olivia Langdon, fiica unui bogatas din Elmira.

In Jurnalul lui Adam si al Evei, Twain descrie cu o savoare care tine cititorii într-un continuu hohot de ras problemele domestice din Gradina Raiului.