Inteligenta emotionala in educatia copiilor

Autor(i): , ,

Editura:

Colectia: Familia la Curtea Veche

Anul aparitiei: 2011

Nr. pagini: 272 pagini

ISBN: 9789736698347

Categorii: Psihologie motivationala, Educatia in familie / societate, Psihologia copilului, Psihologie, Sociologie, Psihologie, Carte nefolosita, Psihologia copilului

Produsul nu poate fi comandat:
Stocul epuizat!

Descriere

Pornind de la principiile expuse de Daniel Goleman in extraordinara sa carte Inteligenta emotionala, autorii acestei carti introduc noi reguli de educare a copiilor. Bazandu-se pe o cercetare extinsa, pe experienta lor si pe studii de caz, lucrarea de fata se deosebeste clar de cartile traditionale despre educatie.
Atentia se indreapta catre aspectele emotionale ale vietii copiilor, catre dezvoltarea lor psihologica. Scopul declarat al autorilor este acela de a-i ajuta pe cei ce se ocupa de educatia copiilor sa foloseasca principiile inteligentei emotionale si sa le puna in practica cu rabdare si perseverenta. Astfel, copiii isi vor putea insusi aptitudinile fundamentale pentru o viata normala si fericita, isi vor consolida trasaturile de caracter esentiale. Strategiile prezentate sint lectii si idei practice, cu aplicare rapida, care ii ajuta pe parinti sa rezolve problemele de zi cu zi, fie ca este vorba despre trezitul de dimineata, despre furia sau ostilitatea celor mici sau a adolescentilor, de rezolvarea temelor, de asumarea indatoririlor casnice, de privitul la televizor sau obiceiurile de somn, chiar despre alegerea unei cariere sau a primei slujbe. Invatind sa comunicati cu copiii dumneavoastra, va veti bucura impreuna de o familie armonioasa si afectuoasa. Autorii ne incredinteaza ca strategiile lor vor da curind rezultate, copiii vor deveni mai echilibrati emotional, iar siguranta si increderea lor in sine va creste, curiozitatea lor isi va gasi cai firesti de exteriorizare, vor invata cum sa-si cistige independenta si autenticitatea in gindire si comportament, isi vor dezvolta capacitatea de a face alegeri responsabile. Daniel Goleman: Viata de familie este prima scoala a emotiilor. In acest creuzet intim, invatam sa recunoastem atit emotiile proprii, cit si reactiile celorlalti la emotiile noastre; cum sa gindim aceste emotii si cum sa ne alegem reactiile; cum sa citim si sa ne exprimam sperantele si temerile. Aceasta scoala emotionala nu inseamna doar ceea ce le spun parintii copiilor lor sau ceea ce fac pentru ei; ea presupune de asemenea modelele oferite de parinti in ce priveste felul de a-si trata propriile emotii si pe cele care apar in relatia sot-sotie. Dr. Maurice J. Elias este profesor de psihologie la Rutgers University si un expert recunoscut in rezolvarea problemelor legate de copii si de educatie.Steven E. Tobias, doctor in psihologie, director al Centrului de dezvoltare a copilului si a familiei din Morristown, New Jersey, este un expert in probleme privind dezvoltarea copilului, aptitudinile sociale si tulburarile de deficit de atentie/hiperactivitate.Dr. Brian S. Friedlander este creator de programe pe calculator si psiholog scolar in New Jersey. Programele sale au fost de ajutor multor elevi si educatori.

""