Disponibilitate:  în stoc

Preț:  29,90 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 336 pagini

ISBN: 9786069605486

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Beletristica, Thriller

Descriere

PREZENTARE SCURTĂ:

Executarea în stil mafi ot a lui Virgil Madgearu și a lui Nicolae Iorga în acel „noiembrie însângerat“ 1940 a stârnit, de-a lungul timpului, o mulțime de întrebări. Vreme de două decenii, Haralamb Zincă s-a adâncit în studierea arhivelor, a dosarelor secrete, a declarațiilor și a cărților scrise în epocă și mai târziu despre acele evenimente, încercând să aducă unele clarifi cări.

DESCRIERE:

Noiembrie 1940. România este îndoliată după asasinarea economistului și politicianului Virgil Madgearu și a savantului și omului politic Nicolae Iorga de către două comandouri legionare. Crimele au fost comise, se pare, ca represalii în urma Masacrului de la Jilava și a asasinării lui Corneliu Zelea-Codreanu (Iorga fi ind considerat de membrii Gărzii de Fier drept autorul moral al uciderii Căpitanului). Cartea pe care o aveți înainte ne luminează
anumite aspecte ale acelei perioade și încearcă să răspundă unei serii de întrebări:
Cine a dat ordinul pentru asasinarea lui Virgil Madgearu și a lui Nicolae Iorga? Câți legionari au făcut parte, de fapt, din comandourile ucigașe? Traian Boeru a susținut, de-a lungul a două decenii, că este nevinovat, că n-a participat la asasinarea lui Madgearu şi nici la cea a lui Iorga. A fost el asasinul principal sau doar un țap ispășitor? Cine a descoperit, de fapt, cadavrul profesorului Iorga? De câte ori a fost împușcat Nicolae Iorga? Ce a fost adevărat și ce a fost fost născocit sau trecut cu vederea în documentele vremii?


Comandă online Noiembrie insangerat. Asasinarea lui Madgearu si Iorga la 29,90 lei scrisă de HARALAMB ZINCA, tiparită la editura Publisol în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.