Disponibilitate:  nedisponibila

PreÈ›:  159,50 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 640 pagini

ISBN: 9786068892825

Categorii: Carte nefolosită, Drept, Penal

Descriere

Prezenta lucrare urmăreÈ™te să instruiască complet practicianul asupra limitelor în care metodele speciale de supraveghere sau cercetare pot fi folosite È™i de ce ele pot fi necesare, È›inând seama de caracterul lor excepÈ›ional. Analiza acestor metode a avut ca scop tratarea lor în mod exhaustiv, identificând atât originea È™i natura lor intrinsecă, cât È™i problemele prezente È™i viitoare ce pot apărea. Pentru profesionistul în drept, cartea aceasta reprezintă un ghid pentru corecta folosire a metodelor speciale de supraveghere sau cercetare, indiferent de profesia juridică avută, conferind necesarele explicaÈ›ii într-un domeniu dificil, tehnic È™i cu multe implicaÈ›ii privind respectarea drepturilor omului. Nu au fost trecute cu vederea abaterile sistemice, constând în implicarea ilicită a organelor de stat cu atribuÈ›ii în domeniul securității naÈ›ionale È™i colaborarea acestora cu organele de urmărire penală prin proceduri incompatibile cu statul de drept.

Lucrarea a fost gândită printr-o perpetuă reflecÈ›ie asupra necesității găsirii unui echilibru între protejarea vieÈ›ii private a unei persoane È™i interesul general al societății, cu o privire specială asupra respectării drepturilor individului È™i nevoii de a obÈ›ine un remediu efectiv atunci când acestea au fost încălcate.

Gheorghiță Mateuț, despre lucrare:

Această lucrare este la nivelul unui tratat despre procedurile penale derogatorii. Ea este suportul ÅŸi consecinÈ›a unei cercetări complete a unei materii ÅŸi a unor reguli destul de complicate, cărora însă autorul le dă sens ÅŸi coerență. Ideea acestei lucrări a îmbogățit spiritul autorului, care s-a detaÅŸat de perspectiva clasică a surselor, tratând problematica metodelor speciale de supraveghere ÅŸi de cercetare a probelor ca o parte autonomă a procedurii penale.

Autorul a reuÅŸit să extragă această materie din izolarea sa naÈ›ională, abordând fără nicio ezitare arhitectura ÅŸi filosofia altor sisteme juridice într-o viziune proprie, unică.


Comandă online Metode speciale de supraveghere sau cercetare la 159,50 lei scrisă de Mihai Suian, tiparită la editura Solomon în anul 2021. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Metode speciale de supraveghere sau cercetare nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.