Disponibilitate:  în stoc

Preț:  69,95 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 456 pagini

ISBN: 9789734684427

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Istorie, Istoria europenilor

Descriere

O istorie culturală a Europei secolului al XIX-lea de la autorul bestsellerului internațional Dansul Natașei

Traducere de Lucia Popovici

Pornind de la un număr uriaș de documente, scrisori și alte materiale din arhive, bine-cunoscutul istoric Orlando Figes face o analiză a Europei în ansamblu și a culturii europene așa cum s-a configurat ea în secolul al XIX-lea, ajungînd să se impună ca unic model în întreaga lume. În stilul său de mare povestitor, Figes reconstituie destine diverse pentru a recompune lumea culturală europeană de secol XIX. În centru se află acum trei personaje care, prin nenumăratele lor legături, conduc spre toate mișcările și personalitățile culturale ale epocii: Pauline Viardot, mezzosoprană și compozitoare, Louis Viardot, critic de artă, director de teatru și jurnalist, și celebrul scriitor rus Ivan Turgheniev.

„O călătorie palpitantă prin Europa secolului al XIX-lea… ar trebui să încînte pe oricine este interesat de revoluțiile culturale ale acestui secol.” (BBC History Magazine)

„Extrem de interesantă și deosebit de instructivă, Europenii arată cum internaționalismul simbiotic al pictorilor, muzicienilor și scriitorilor din Europa secolului al XIX-lea a dus la crearea unor capodopere artistice care se numără printre cele mai mari realizări ale civilizației occidentale.” (The Washington Post)

„Excelentă, exhaustivă… Figes sintetizează cu măiestrie această perioadă într-o manieră convingătoare și elocventă.” (Publishers Weekly)

„O istorie extraordinară a dezvoltării unei clase cultivate pe acest continent.” (Financial Times)

„Astăzi, cînd viitorul Brexitului și al Uniunii Europene încă este incert, cartea aceasta, care ne arată că a existat cîndva o înfloritoare cultură europeană comună, este cu atît mai relevantă.” (The New York Times)


Comandă online Europenii. Trei vieti si formarea unei culturi cosmopolite in Europa secolului al XIX-lea la 69,95 lei scrisă de Orlando Figes, tiparită la editura Polirom în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.