Disponibilitate:  în stoc

Preț:  42,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2020

Nr. pagini: 296 pagini

ISBN: 9786064405678

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Biografii / Memorialistica, Carte nefolosită, Istorie, Istorie

Descriere

Suntem oare condamnaţi să fim la coada Europei? Sau, oare, avem o capacitate de regenerare uriaşă, în măsură să ne salveze din greşelile pe care le facem? Poate că şi astăzi mai avem, totuşi, o şansă.


Cum anume a ajuns Gheorghe Gheorghiu-Dej în fruntea comuniştilor români? Cât de playboy a fost Regele Carol al II-lea? Cum a fost posibil ca o tânără pe nume Cătălina Toderiu să intre în galeria eroilor naţionali sub numele de Ecaterina Teodoroiu? De ce au venit în România preşedinţii Charles de Gaulle sau Richard Nixon? De ce Regina Angliei l-a plimbat în caleaşca regală pe Nicolae Ceauşescu? Sau de ce s-a dus acesta din urmă într-o vizită în Iran, în chiar ultimele sale zile de viaţă?


Acestea şi alte întrebări îşi regăsesc aici un răspuns.


Testimoniale

Am încercat să găsesc fiecărei povești de aici câte o morală, dar nu pentru a fixa vreun adevăr axiomatic – ci pentru că, în lumea oamenilor, orice poveste (adevărată sau nu) poate oferi o lecție. Orice creație a omului are lecția sau lecțiile sale. Dacă le învățăm (sau nu) – aceasta este o cu totul altă poveste.

– Adrian Cioroianu

Istoria e, mai presus de toate, o poveste apropiată de adevăr despre ceea ce a fost. Iar pentru unii dintre noi, tocmai acest lucru o face cea mai frumoasă poveste dintre toate câte există.

– Adrian Cioroianu


Comandă online Câteva adevăruri simple despre Istoria românilor la 42,00 lei scrisă de Adrian Cioroianu, tiparită la editura Curtea Veche în anul 2020. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.