Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  31,74 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual

Anul apariției: 2014

Nr. pagini: 344 pagini

Tip copertă: brosata

ISBN: 9789734631490

Categorii: Beletristica, Carte nefolosită, Literatura universala

Descriere

Nominalizare la Premiile Galei Industriei de Carte din Romania, editia 2015, sectiunea „Cea mai buna traducere”
Traducere din limba engleza si note de Dan Croitoru
Dragoste, spionaj si literatura in Anglia anilor ’70

In urma unei aventuri cu un barbat mai in virsta, Serena Frome, o studenta la Cambridge pe cit de frumoasa, pe atit de inteligenta, e racolata de MI5. Sintem in anul 1972. Razboiul Rece e departe de a se fi incheiat. Legendarul serviciu secret britanic e decis sa manipuleze scena culturala, finantindu-i pe scriitorii care se exprima critic fata de comunism. Operatiunea primeste numele de cod Sweet Tooth. Cititoare avida, Serena devine candidata ideala pentru o actiune de infiltrare in cercurile unui tinar si promitator scriitor pe nume Tom Haley. La inceput ii indrageste povestirile, apoi se indragosteste chiar de autor. Va reusi ea oare sa-si ascunda existenta dubla? Ca sa iasa din aceasta dilema, Serena se vede nevoita sa renunte la regula de capatii a spionajului: sa n-ai incredere in nimeni. De aici inainte, granita dintre realitate si fictiune se estompeaza. Lucru valabil si pentru cititorul care descopera in noul roman al lui Ian McEwan nu atit o poveste de spionaj, cit una despre tradare, duplicitate si manipulare a adevarului si, nu in ultimul rind, o poveste despre forta nebanuita a scrisului. O extraordinara panorama a tumultuosilor ani ’70, profund marcati de atacuri teroriste, greve, penurie economica, fuste mini si revolutia sexuala, Operatiunea Sweet Tooth ascunde naratiuni care se intrepatrund, finalul neasteptat chemind la o noua lectura, la fel de incitanta.

„O carte sublima despre carti, despre cum se scrie si cum se citeste un roman, despre doza de spionaj pe care o presupun scrisul si cititul. Ca sa scrie Operatiunea Sweet Tooth, Ian McEwan a spionat viata reala, iar lectura romanului este si ea o invitatie la spionaj!” (Financial Times) „Prin Operatiunea Sweet Tooth, Ian McEwan a scos din mineca un roman remarcabil: o carte plina de suspans, in care actiunea si personajele merg mina-n mina cu o tehnica postmoderna cu intorsaturi neasteptate. E ca si cum John le Carre si-ar da mina cu John Barth ca sa scrie un roman.” (The Boston Globe) „O carte minunata, care se dezvaluie ca o papusa ruseasca, ingenioasa, precisa, impecabila.” (The Observer) „Un roman subtil si subversiv. Ian McEwan manevreaza cu maxima abilitate relatia dintre fictiune si realitate.” (Kirkus Reviews ) Carte recomandata de


Comandă online Operațiunea Sweet Tooth la 31,74 lei scrisă de Ian McEwan, tiparită la editura Polirom face parte din colecția BIBLIOTECA POLIROM -> Actual. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Operațiunea Sweet Tooth nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.