Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  25,25 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Top 10+

Anul apariției: 2018

Nr. pagini: 232 pagini

Tip copertă: brosata

ISBN: 9789734672028

Categorii: Beletristica, Carte nefolosită, Literatura universala

Descriere

Traducere din limba japoneză de Magdalena Levandovski-Popa

Roman ecranizat în 1964, în regia lui Hiroshi Teshigahara; filmul a fost distins în acelaşi an cu Premiul pentru cel mai bun film străin la Festivalul de la Cannes.

Niki Jumpei, protagonistul romanului Femeia nisipurilor, profesor şi entomolog amator, descoperă în nişte dune un sat straniu, ai cărui locuitori trăiesc în gropi săpate în nisip. Ţinut captiv de o văduvă într-una dintre gropi, se vede nevoit să îndepărteze necontenit nisipul care ameninţă să îngroape comunitatea. Trasînd cu o mînă de maestru etapele revoltei, înfrîngerii şi apoi ale resemnării eroului, Kobo Abe izbuteşte o analiză magistrală a comportamentului unui om pus într-o situaţie-limită. Romanul alegoric al lui Kobo Abe este considerat una dintre cele mai valoroase opere japoneze postbelice.


Comandă online Femeia nisipurilor (ediţie de buzunar) la 25,25 lei scrisă de Kobo Abe, tiparită la editura Polirom face parte din colecția Top 10+. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Femeia nisipurilor (ediţie de buzunar) nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.