Disponibilitate:  în stoc

Preț:  44,95 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: -

Anul apariției: 2020

Nr. pagini: 352 pagini

Tip copertă: brosata

ISBN: 9789734682300

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Biografii / Memorialistica, Carte nefolosită

Descriere

În româneşte de Eugen Relgis

Frivolă şi intrigantă pentru curtenii de la Versailles, tirană perversă în propaganda revoluţionară, eroină martiră a restauraţiei: cine a fost Maria Antoaneta? Dincolo de o lungă tradiţie bazată pe legende, zvonuri şi violente pasiuni ideologice, Zweig găseşte o femeie: o fiinţă umană fără calităţi ieşite din comun, obligată de istorie să devină mare. Maria Antoaneta – fără a minimaliza responsabilităţile politice şi morale ale rolului său – devine astfel o minunată ilustrare a omului obişnuit care se ridică deasupra mediocrităţii sale şi îşi asumă o dimensiune „involuntar eroică”.

„Aceasta a fost marea ei greşeală de la început: a vrut să triumfe ca femeie, nu ca regină”, ajungînd astfel „o jucărie vie în mîinile sîngeroase ale războiului şi politicii”.

Combinînd în stil desăvîrşit documentarea, pătrunderea psihologică şi tensiunea narativă, această biografie, poate cea mai iubită dintre scrierile lui Zweig, a schimbat radical imaginea Mariei Antoaneta, a anulat un stereotip şi a contribuit la reconstituirea portretului unui personaj viu şi complex atît în studiul istoric, cît şi în imaginaţia publicului.

„Aceasta nu e o simplă interpretare istorică ori psihologică. Cine citeşte Maria Antoaneta de Stefan Zweig se îmbogăţeşte cu o mare experienţă a vieţii – şi se convinge că numai un mare artist clarvăzător poate scoate în evidenţă «eternul omenesc» ascuns în existenţele mijlocii şi în dramele furtunoase şi adesea oarbe ale războiului şi revoluţiei.” (Eugen Relgis)

„Cea mai influentă biografie a Mariei Antoaneta.” (The Guardian)

„Puternică, excelentă, tulburătoare… Cu siguranţă nimeni nu poate rămîne indiferent după citirea acestei opere remarcabile.” (The New Republic)

„Biografia care pune capăt tuturor biografiilor despre Maria Antoaneta… are toate calităţile unei biografii excelente – francheţe, o expunere cuprinzătoare, plasticitate, caracterizări, culoare şi o încîntătoare uşurinţă a lecturii.” (The New York Times)


Comandă online Maria Antoaneta la 44,95 lei scrisă de Stefan Zweig, tiparită la editura Polirom face parte din colecția -. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.