Disponibilitate:  în stoc

Preț:  70,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2012

Nr. pagini: 328 pagini

ISBN: 9789733029182

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Arta / Fotografie, Carte nefolosită, Arte plastice

Descriere

Cartea este un ghid, iniţiind în citirea imaginii vizuale, având ca scop stabilirea unei comunicări directe între creatorul operei de artă şi spectatorul care dobândeşte prin receptarea mesajului o nouă experienţă, care-i îmbogăţeşte şi intensifică propria existenţă. Volumul este structurat în trei părţi:


- prima parte tratează imaginea vizuală plană, bidimensională, ca desenul, pictura, fotografia;
- a doua parte, corpurile cu volum, tridimensionale, ca sculptura şi arhitectura;
- a treia parte, imaginile în mişcare, cinetice, cum sunt cele din teatru, cinematograf, televiziune, video.

Educaţia vizuală nu este astfel limitată la admirarea capodoperelor din muzee ci cuprinde tot cadrul existenţei, pe care fiecare generaţie trebuie să-l înţeleagă şi să-l modifice potrivit concepţiilor şi gustului propriu. Noi putem să le netezim calea, transmiţându-le experienţa noastră. Autoarea declară în prefaţă: „Am adunat la un loc tot ce-aş fi dorit să mi se spună mie, de la început, în cuvinte simple, în şcolile prin care am trecut”. Textul e limpede, lipsit de emfază, accesibil oricui. Aplicaţiile urmăresc asimilarea materialului expus, încurajarea unei creaţii libere, originale, dezvoltarea fanteziei.

Bibliografia cuprinde volume esenţiale, în majoritatea lor scrise în limba română, aflate în bibliotecile publice din ţară.

Volumul are aprobarea Ministerului învăţământului, pentru a fi utilizat ca manual pentru toate clasele de liceu, dar poate interesa şi publicul larg de orice vârstă, pe cei care, după cum spune autoarea, „sunt dornici să se iniţieze în tainele artelor vizuale, pentru care nu au avut până acum destul răgaz”.


Comandă online Vezi? Comunicarea prin imagine la 70,00 lei scrisă de Adina Nanu, tiparită la editura Editura Didactica si Pedagogica în anul 2012. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.