Disponibilitate:  în stoc

Preț:  58,30 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2018

Nr. pagini: 330 pagini

ISBN: 9786069770344

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Psihologie, Carte nefolosită, Psihologie motivationala

Descriere

Autorul propune o nouă perspectivă şi noi modalități care să ne ajute să ne bucurăm de a doua jumătate a vieții şi să profităm de ceea ce ne poate oferi această etapă a existenței noastre. Autorul vorbeşte de un proces spiritual și, deopotrivă, unul de „menținere a sănătății”, într-o perioadă a vieții în care „optimizarea” sănătății impune regândirea îmbătrânirii în manieră holistică. Știința și spiritualitatea pot coopera pentru a îndeplini acest deziderat, iar cartea de față oferă o soluție de îmbinare armonioasă a acestora.
Conţinutul cărţii ne provoacă să ne reconsiderăm şi poate poate să ne îndepărtăm de unele convingeri adânc înrădăcinate în cultura noastră. Cultura noastră nu a analizat încă procesul de îmbătrânire din dubla perspectivă a dezvoltării fizice și spirituale, așa cum a făcut-o pentru alte etape ale vieții – copilăria, vârsta adultă, vârsta mijlocie și moartea. Redefinirea acestui proces conform unei noi perspective se realizează într-un demers care încorporează elemente de medicină, psihologie, antropologie și spiritualitate. În acest sens, cartea propune o nouă paradigmă pentru cele trei etape ale procesului de îmbătrânire:

Etapa 1: etapa transformării (de la aproximativ cincizeci până pe la șaizeci și cinci de ani)
Etapa 2: etapa distincției (de la aproximativ șaizeci și cinci până spre optzeci de ani)
Etapa 3: etapa împlinirii spirituale (de la aproximativ optzeci până la o sută de ani și peste o sută)

Fiecare capitol urmărește două scopuri practice: (a) acela de a reduce stresul psihologic nesănătos, resimțit pe măsură ce îmbătrânim și (b) de a crește calitatea relațiilor noastre pe tot parcursul vieții. Experiența umană a longevității, a magiei și a aventurii care pot să ne însoțească viața depind de măsura în care ne folosim de stresul sănătos, reducem stresul nesănătos și păstrăm calitatea maximă a relațiilor noastre. Stresul nesănătos cronic și lipsa relațiilor sănătoase sunt cei doi mari asasini ai persoanelor de peste cincizeci de ani și cei mai periculoși dușmani ai calității vieții.


Comandă online Ani minunati. O noua perspectiva asupra vietii dupa cincizeci de ani la 58,30 lei scrisă de Michael Gurian , Mihaela Marian Mihailas, tiparită la editura Asociatia de Stiinte Cognitive din Romania în anul 2018. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.