Disponibilitate:  în stoc

Preț:  49,90 LEI

Modalitați de transport:
• 12,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2018

Nr. pagini: 288 pagini

ISBN: 9786063329050

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Beletristica, Carte nefolosită, Ilustrate / Benzi desenate

Descriere

La cumpănă de veacuri și milenii, românii sunt din nou la o răscruce.

La atâtea popoare istoria are continuitate. La români, firul ei s‑a rupt de prea multe ori. Revenirea, căutarea normalității sunt iarăși la ordinea zilei. Construcția structurilor este din nou luată de la început. Numai că acum timpul istoric este mult prea grăbit. Cu mentalitățile noastre, adesea ale timpului agrar, riscăm o mișcare istorică prea lentă. Ceea ce, în acest timp fără răbdare, poate echivala cu imobilismul și încremenirea. Ne vom salva nu neapărat cu inteligența noastră – calitate reală și de atâtea ori invocată, adesea ca o compensație –, ci cu disciplina efortului nostru creator.

Trăiesc astăzi în societatea românească elemente disparate de viață tradițională, nostalgii interbelice, structuri și atitudini comuniste, evoluții postcomuniste încă insuficient definite. Speranțele unei regăsiri istorice a românilor nu sunt puține: coeziunea statului lor intr‑o zonă tulbure, cu granițe în mișcare, capacitatea remarcabilă de receptare a modelelor, poziția sa strategică importantă pentru Europa, încadrarea în noile structuri ale continentului. Istoria românilor, spunea filosoful Constantin Noica, e deschisă tuturor posibilităților. Şi, evident, și tuturor speranțelor. ION BULEI, istoric și diplomat, profesor la Facultatea de Istorie a Universității București, atașat cultural la Roma (1990–1993), director al Institutului Român de Cultură de la Veneția (1997–2003), director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române (2003–2011), este unul dintre autorii foarte cunoscuți publicului cititor. Cărțile sale referitoare la lumea românească la 1900, la anii neutralității și războiului României dintre 1914–1919 sau la conservatorismul românesc au fost tot atâtea succese, iar frecventele sale participări la viața culturală a țării se bucură de largă audiență.

Această sinteză a istoriei românilor, ajunsă acum la a cincea ediție, a fost tradusă, prin grija Editurii Meronia, în engleză, franceză, germană și a fost tipărită și de Edizioni dell’Orso din Alessandria, Italia, și de Editura Atonios Stamoulis din Salonic.

Valoarea scrisului său stă în capacitatea de a face faptul istoric să ajungă prin timp până la noi cu întreaga lui prospețime și încărcătură de semnificații. Prezentul este întotdeauna și trecut, nu doar prefață a viitorului. Și, poate mai mult decât orice, Ion Bulei ne propune o bucurie a scrisului, un stil, un fel de a fi care dau savoare lecturii și definesc o personalitate.


Comandă online O istorie ilustrata a romanilor la 49,90 lei scrisă de Ion Bulei, tiparită la editura Litera în anul 2018. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.