Disponibilitate:  în stoc

Preț:  70,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2018

Nr. pagini: 336 pagini

ISBN: 9786066392624

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Beletristica, Carte nefolosită, Literatura romaneasca

Descriere

Cu ocazia Centenarului României Mari, Editura For You îți oferă o carte de excepție, o frescă subiectivă a epocii în care s-a realizat Marea Unire: Povestea vieții mele. Autobiografia Reginei Maria a României prilejuiește o privire asupra vieții din culisele unor vremuri frământate. Perspectiva autoarei este una privilegiată, a unei prințese străine care, căsătorită prea devreme prin jocul marilor familii regale, se trezește captivă într-un rol și într-o țară pentru care nu fusese pregătită.

Volumul 1

Născută dintr-o Mare Ducesă a Rusiei, Maria Alexandrovna, și din Alfred, Duce de Edinburgh, fiu al ilustrei Regine Victoria a Marii Britanii, Maria/Marie are parte de o copilărie feerică și de o adolescență neumbrită de griji, fără nicio legătură cu lumea realităților sociale, politice și economice ale timpului. Această perioadă din viața sa formează miezul primului volum al cărții de față.

Volumul 2

În anii premergători Marii Uniri din 1918, Principesa Maria ajunsese o femeie frumoasă și plină de viață, despre ale cărei farmec și dezinvoltură se vorbea în multe țări.

Amintirile așternute în paginile volumului de față ne redau o personalitate ce oscilează dureros între a-și face datoria față de țara de adopție, inclusiv prin a-i oferi „moștenitori”, și impulsurile specifice tinereții, de a trăi frumosul în toate manifestările sale. Aflăm, astfel, despre oameni și locuri, despre jocuri politice și viața de familie de la Curțile regale din Europa, precum și despre anevoioasa adaptare a viitoarei regine la stranietatea vieții din România.

Personalitățile creionate în aceste pagini nu sunt redate ca „personaje”, ci ca ființe umane, cu greșeli și slăbiciuni. Ele sunt zugrăvite într-un stil fermecător și puternic evocator, oferindu-i astfel cititorului dimensiuni mai aproape de realitate ale unor personalități ce au căpătat în timp proporții mitice.


Comandă online Povestea vietii mele, 2 volume la 70,00 lei scrisă de Maria Regina Romaniei, tiparită la editura For You în anul 2018. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.