Matematica. Manual pentru clasa a IX-a. M3 - Licee teoretice specializarea filologie

Autor(i): ,

Editura:

Anul aparitiei: 2000

Nr. pagini: 176 pagini

Categorii: Invatamant - Educatie, Clasa a IX-a, Manuale scolare

Produsul nu poate fi comandat:
Stocul epuizat!

Descriere

Aproape toate domeniile cunoasterii se dezvolta astazi in interdependenta cu matematica. Ca urmare, acest manual urmareste consecvent nu numai dobandirea unor cunostinte de matematica, ci si formarea si dezvoltarea unor mecanisme de gandire, realizarea de analogii posibile, transferul de tehnici si metode dintr-un domeniu in altul.

Manualul isi propune sa dezvolte capacitatea de a descrie prin intermediul unui limbaj formalizat matematic fenomene, procese, actiuni specifice altor discipline, impletind limbajul matematic riguros cu o tratare accesibila. Continuturile noi prevazute de programa scolara in uz sunt construite astfel incat sa permita achizitionarea rapida a unor tehnici de lucru, care sa fructifice eficient abilitatile dobandite in gimnaziu.

Fiecare capitol incepe cu o pagina de exercitii si probleme care actualizeaza cunostintele si atentioneaza asupra unor notiuni studiate in clasele anterioare, absolut necesare pentru intelegerea si aprofundarea notiunilor din capitolul care urmeaza.

Manualul impleteste momente din istoria matematicii cu probleme a caror tematica vizeaza domeniul artistic, dar si cel economic, legat de optimizarea unor strategii de calcul necesare in cotidian. Date fiind deschiderile pe care le creeaza, anumite secvente din manual pot fi parte integranta a unor teme optionale in cadrul curriculum-ului la decizia scolii, ca de exemplu: Istoria sistemelor de numeratie, De la geometria plana la geometria tridimensionala, De la logica matematica la teoria argumentarii.
Pentru a avea o idee si mai clara despre aceasta carte, va rugam sa rasfoiti pasajele pe care vi le punem la dispozitie.