Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  30,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2006

Nr. pagini: 536 pagini

ISBN: 9789738125803

Categorii: Ortodoxie, Crestinism, Religie, Religie / Spiritualitate, Carte nefolosită, Crestinism

Descriere

Intoarcerea la Hristos' este cea mai buna carte scrisa de un fost detinut politic despre experienta claustrarii în timpul comunismului.

Prefata alcatuita pentru cartea Intoarcerea la Hristos, de Ioan Ianolide, este ultimul text scris de Parintele Gheorghe Calciu. Dincolo de menirea sa de prezentare a unei opere, acest demers este încarcat de valoarea de marturie si de testament al Parintelui Calciu. Oprindu-se asupra volumului semnat de Ianolide, Parintele Calciu marturiseste despre lupta, idealurile si suferintele generatiei sale. Pe de alta parte, Parintele Calciu le sugereaza cititorilor care este calea de urmat.

Despre cartea lui Ion Ianolide stiam foarte putine lucruri. Am citit câteva fragmente pe internet si doua capitole în revista crestina 'Orthodox Word', scoasa de Fratia Sf. Herman, a manastirii cu acelasi nume din Platina, California.

Sunt fragmente zguduitoare, pe care Ioan Ianolide – Dumnezeu sa-l odihneasca cu sfintii Lui! – le scoate din comoara inimii sale sfinte de ucenic si prieten al lui Gafencu – sfântul închisorilor, cum l-am numit toti cei care l-am cunoscut, numire care a fost institutionalizata de Parintele Nicolae Steinhardt.

în ultimele luni mi-au parvenit, de la manastirea Diaconesti – Bacau, manuscrisele (dactilografiate de manastire) memoriilor lui Ianolide, intitulata întoarcerea la Hristos (Ed. Christiana, Bucuresti, 2006) – o adevarata odisee a spiritului, o introspectie abisala facuta cu umilinta si finete, pe care numai un om trecut prin chinurile iadului si iesit curat pe malul înalt al sfintirii le-a putut primi de la îngerul care l-a vegheat pe toata calea încercarilor.

Manuscrisele, cu multe alte hârtii au fost aduse de cineva, dupa moartea autorului, puse într-un sac, fara nici o ordine, fara numerotare, încât maicile au avut mult de lucru pâna ce le-au putut încropi în cele doua volume, orientând-se dupa titluri si urmarind evenimentele descrise în concordanta cu istoria închisorilor prin care Ianolide si alti eroi ai memoriilor au trecut.

Aceste rânduri pe care le scriu sunt fade si conventionale. Din tot ce s-a scris despre închisori, din toata investigatia psihologica pe care autorii, toti înzestrati cu duhul marturisirilor, cea mai adânc duhovniceasca este cartea aceasta, cea mai patrunzatoare, care poate sa înteleaga împreuna cu toti sfintii ce este latimea si lungimea, adâncimea si înaltimea, sa cunoasca iubirea lui Hristos cea mai presus de cunoastere si sa se umple de toata plinatatea lui Dumnezeu (cf. Efeseni 3: 18-19). Daca ai îndoieli asupra mântuirii, asupra jertfei sau asupra biruintii vrajmasului vazut si nevazut prin puterea credintei si a rugaciunii, daca te îndoiesti de iubirea lui Hristos si de eficienta pocaintei, aceasta carte, acest document duhovnicesc te va convinge.

""


Comandă online Intoarcerea la Hristos - Document pentru o lume noua la 30,00 lei scrisă de Ioan Ianolide, tiparită la editura Bonifaciu în anul 2006. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Intoarcerea la Hristos - Document pentru o lume noua nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.