Disponibilitate:  în stoc

Preț:  85,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i): , ,

Editura:

Anul apariției: 2008

Nr. pagini: 525 pagini

ISBN: 9789736114793

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Medicina, Carte nefolosită

Descriere

Din cuprins:
◊ Capitolul 1. Resuscitarea cardio-respiratorie; ◊ Capitolul 2. Anestezia; ◊ Capitolul 3. Insuficienta respiratorie; ◊ Capitolul 4. Socul; ◊ Capitolul 5. Insuficienta renala acuta; ◊ Capitolul 6. Tulburarile echilibrului hidro-electrolitic; ◊ Capitolul 7. Tulburarile echilibrului acido-bazic
Tratatele de specialitate dedicate fie anesteziei, fie terapiei intensive "descurajeaza" prin volum si detalii. Volumul incearca sa ofere o baza de intelegere teoretica a anesteziei si o baza teoretica si practica de abord al problemelor de terapie intensiva. El se adreseaza atit studentilor care doresc sa-si completeze informatiile dobandite la curs sau la lucrari practice, cat si rezidentilor care au nevoie pentru studiul aprofundat de o baza logica si clara. Poate si alte categorii de medici (anestezisti sau poate chirurgi, indraznesc sa sper...) vor gasi aici raspunsuri la intrebari de actualitate privind pacientul critic. Cartea de fata, scrisa cu bucurie si "durere", este rodul impletirii experientei la "patul bolnavului" (sau la "masa de operatie"...) cu tendintele cele mai noi ale practicii medicale.
Supravietuirea in cazul opririi cardiace bruste depinde in cea mai mare masura de prezenta unui salvator antrenat, diponibil imediat, dornic sa ajute si dotat pentru interventia imediata.
2005 AHA Guidelines for CPR and ECC In afara de precocitatea si continuitatea actiunii de resuscitare, mai exista un factor ce influenteaza major succesul acesteia. Este vorba de capacitatea si hotarârea resuscitatorului de a efectua nu numai precoce, dar si corect, cu eficacitate maxima, resuscitarea. Constientizarea faptului ca supravietuirea unei alte persoane depinde in acele momente numai de propriile abilitati, nevoia de a rememora rapid "pasii" necesari si, nu in ultimul rind, efortul fizic implicat fac din resuscitare un moment de intensa incordare psihica si fizica. Este necesara multa hotarare, calm si mobilizarea tuturor fortelor pentru a actiona corect. Acest lucru poate fi asigurat prin insusirea unor cunostinte teoretice corecte si complete, dar si prin antrenamentul practic, pe manechin, al resuscitatorului.


Comandă online Anestezie si terapie intensiva. Principii de baza la 85,00 lei scrisă de GRIGORAS, Ioana , GRIGORAS , Ioana, tiparită la editura Institutul European în anul 2008. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.