Produsul nu poate fi comandat:
Stocul epuizat!

DescriereCecilia Anghelescu-Samarghitan prezinta in “Inima fiului meu” drama unei mame si a copilului acesteia. In fapt, drama se intinde asupra intregii familii in momentul in care toti fratii personajului principal – Horiottogenu – s-au stins din cauza aceleasi boli de inima pe care o are si acesta. Aparuta la editura Albatros in anii in care revolutia medicala era la inceputurile ei, cartea, prezinta puterea unei mame de a merge pana la capat in lupta cu boala.
In anii in care bolile de inima nu pareau a avea alta modalitate de vindecare decat tratamentul medicamentos, salvarea vine de la un inimos medic care isi pune priceperea la bataie si prezinta ca alternativa, transplantul cardiac.

Reticenta celor din familie si a autoritatilor isi gaseste un opozant redutabil in mama lui Horiottogenu. Aceasta isi botezase copilul cu numele celorlalti frati, frati invinsi de boala nemiloasa.

Speranta mamei in victoria fiului sau asupra bolii o fac pe aceasta sa treaca peste partea pecuniara a operatiei si plina de speranta pleaca in Africa de Sud impreuna cu baiatul ei, la spitalul si la medicul care spera ca ii va reda baiatul in perfecta stare de sanatate.

Spaimele, sperantele, dorintele, groaza, increderea, neincrederea, priceperea, optimismul se impletesc in acest roman intr-o continua miscare, intr-o miraculoasa desfasurare de forte, care par abia acum, dupa atatea morti sa aduca speranta in familia aceasta .

Pentru mamele care vor citi aceasta carte, un model este mama lui Horiottogenu, baiatul care in prenumele sau nu face decat sa adune sperantele fratilor mai mari care nu au avut norocul de a-l intalni pe medical cardiolog care va face minunea de a-i prelungi viata. Este un model pentru toate mamele care poate acum nu gasesc puterea de a merge mai departe pentru copii lor, care nu gasesc puterea de a-i duce mai departe pe copii lor, de a le salva viata.

In finalul acestui roman autobiografic, daca ii putem spune asa, cea mai semnificativa secventa este aceea in care mama se intoarce cu copilul ei sanatos, fara a se invineti atunci cand se misca prin casa sau prin curte, cand cei de acasa o respecta pentru decizia luata de a pleca in Africa de Sud la Capetown, contra tuturor celor care nu vroiau sa cheltuie bani pentru o operatie care nu parea a fi reusita, pentru o operatie care era utopica in vremea aceea.

Este mama deschizatoare de drumuri pentru cei care nu au inca incredere in medici priceputi, pentru cei care nu lupta pana la capat pentru un vis, o dorinta. Este visul, dorinta unei mame de a avea un copil sanatos, plin de viata in ciuda problemelor de sanatate.