Disponibilitate:  în 5 zile

Preț:  86,65 LEI

Produs disponibil la cerere: va fi adus în aproximativ 5 zile.

Disponibilitate:  în 5 zile

Preț:  86,65 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Hors Collection

Anul apariției: 2020

Nr. pagini: 1504 pagini

Tip copertă: tare

ISBN: 9789734613816

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Filosofie, Dictionare specializate, Știința și Tehnică, Dicționare și ghiduri, Stiinta / Tehnica, Carte nefolosită

Descriere

Editia a II-a revazuta si adaugita

Traducere de Laurentiu Zoicas (coord.), Aliza Ardeleanu,
Camelia Capverde, Antonia Cristinoi, Dana Ligia Ilin, Ileana Littera,
Marius Roman, Elena Soare, Violeta Vintilescu

Demers original, de mari proportii, ce reuneste aproape doua sute de cercetatori si profesori universitari, oameni de stiinta, filosofi, istorici si sociologi, Dictionarul de istoria si filosofia stiintelor isi introduce cititorii in realitatile gindirii stiintifice. Mai mult decit dictionarele de epistemologie sau de istoria stiintelor, care fie intreprind doar un examen tehnic al teoriilor si metodelor, fie se multumesc sa enumere reperele semnificative in evolutia diverselor discipline, caracterul aparte al acestei lucrari impunatoare vine din faptul ca imbina cercetarea istorica a conceptelor, teoriilor si descoperirilor din stiinta cu reflectia filosofica. Ni se dezvaluie astfel o gindire stiintifica vie, cu perspectivele si resorturile ei profunde, cu evolutii sinuoase din care nu lipsesc controversele, redata in forma eseului dens, insa unitar ca viziune, forma pe care o imbraca cu predilectie articolele volumului. Veritabila istorie a ideilor stiintifice, suma a marii aventuri intelectuale pe care o reprezinta stiinta, Dictionarul este, dincolo de extraordinara bogatie a informatiei, mai ales un mijloc privilegiat de deschidere fata de vastul cimp al acestor idei la care istoria si filosofia stiintelor ne ofera acces.
A doua editie actualizeaza si completeaza materialul initial cu numeroase informatii, referinte bibliografice si articole noi.


Comandă online Dictionar de istoria si filosofia stiintelor la 86,65 lei scrisă de Dominique Lecourt, tiparită la editura Polirom face parte din colecția Hors Collection. Cartea poate fi livrată în circa 5 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.