Disponibilitate:  în stoc

Preț:  199,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Legi comentate

Anul apariției: 2022

Nr. pagini: 488 pagini

ISBN: 9786063909665

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Drept administrativ, Drept, Carte nefolosită

Descriere

In Romania se poate vorbi despre o traditie a reglementarii distincte a contenciosului administrativ, atat in raport cu procedura administrativa, cat si in raport cu procedura judiciara de drept comun, in pofida unor perioade de discontinuitate impuse de mersul istoriei si cu toate ca – spre deosebire de majoritatea statelor europene – nu au fost create instante judecatoresti specializate in contenciosul administrativ, separate de instantele de drept comun.

Legea nr. 554/2004, cu toate modificarile si completarile intervenite pe parcurs, constituie un pas inainte in reglementarea contenciosului administrativ, aducand un plus de rigoare si de claritate a conceptelor si mecanismelor procedurale aplicabile in domeniu, dar, la fel ca insusi mediul social in care se manifesta fenomenul administrativ, practica normativa si cea judecatoreasca se afla intr-o continua evolutie.

Ajunsa la a cincea editie, lucrarea de fata s-a imbogatit pe masura experientelor acumulate in perioada care a trecut de la intrarea in vigoare a actualei legi a contenciosului administrativ si isi propune sa aduca in atentie, dintr-o perspectiva practica, aspectele de noutate si chestiunile care au generat controverse de-a lungul timpului, integrand un sinopsis al tendintelor jurisprudentiale actuale in abordarea critica a dinamicii legislative.


Comandă online Legea contenciosului administrativ comentata si adnotata. Editia a V-a, revazuta si adaugita 2022. Cuprinde legislatie, jurisprudenta si doctrina la 199,00 lei scrisă de Gabriela Bogasiu, tiparită la editura Universul Juridic face parte din colecția Legi comentate. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.