Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  18,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 80 pagini

ISBN: 9786060810247

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Beletristica, Eseuri

Descriere

Surprinzătoare în bogata operă cipariană această broșură, o traducere prelucrată, un fel de „Cod al manierelor elegante”, tipărită la Blaj, Tipografia Seminarului, în 1855. Lucrarea cuprinde unsprezece capitole – în care se dau sfaturi și pentru o viață sănătoasă: De sculare (trezire, deșteptare din somn), De preumbare, De culcare dar mai ales pentru comportare civilizată în împrejurări esențiale ale existenței cotidiene: De modul de a șiede la masă, Despre conversare (sau conversațiune) – cele mai multe, cinci capitole din cele unsprezece.

„Educațiunea se câștigă prin învățare, observare, petrecere cu persoane civilizate și printr-o voință tare și deliberată de a fi plăcut. Încă mult adaugă la buna educațiune, a avea întotdeauna înaintea ochilor preceptul care e fundamentul moralei creștine: adică de a ama (a iubi) pre aproapele său ca pre sine însuși. Dintru această urmare nu numai veți avea norme de purtare civilă (civilizată), ci încă ce e de mare importanță, veți învăța a fi buni, și a merita cu mult mai mari premii, decât plăcerea și bunăvoința oamenilor”.


Comandă online Purtarea de bună cuviinţă între oameni la 18,00 lei scrisă de Timotei Cipariu, tiparită la editura Vremea în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.