Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  47,00 LEI

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  47,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2020

Nr. pagini: 36 pagini

ISBN: 9786069071212

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită

Descriere

Încearcă să-ți imaginezi ce-ai putea găsi în spatele ușilor unei prăvălii! Porțelanuri, cărți vechi, parfumuri sau ciocolată. Dar în prăvălia domnului Luigi nu se vinde niciunul dintre aceste obiecte; acolo vei găsi doar cele mai bune momeli pentru pescuit. Lesne de-nțeles că locul cu numele de Paradisul Pescarilor nu e unul tocmai obișnuit. Cu atât mai mult cu cât proprietarul acestuia ascunde ceva! Care este „Secretul Domnului L.” ne spune Cosetta Zanotti, în paginile cărții ilustrate de Marina Marcolin.

Astfel, aflăm repede că, dincolo de momelile colorate, minuscule sau flourescente, de undițele, mulinetele și plutele expuse la vedere, în localul domnului Luigi mai exista o încăpere în care artizanul se refugia pentru a meșteri diverse. Însă nu reparatul undițelor sau legatul acelor de pescuit suscită curiozitatea, ci vechiul frigider de culoare roșie care ocupă un perete întreg. Ușile acestuia străjuiau diverse cutiuțe conținând insecte adormite, păstrate anume pentru clienții de suflet. Larve de tot soiul, viermișori colorați, gândaci și lăcuste așteptau cuminți, pentru a deveni parte din meniul delicios de pus în ac.

Într-o zi, în entuziasmul gândului de a merge la pescuit și de a prinde un pește uriaș, domnul Luigi uită ușa frigiderului deschisă. Iar a doua zi dimineață, la ora nouă fix, când ridică oblonul prăvăliei, acesta are parte de o surpriză colorată. Ce se întâmplase peste noapte și care era, de fapt, secretul pescarului nostru?

Taina nu mai era de-acum taină. Și nu pentru că luase formă fâlfâitoare de mulinetă, ci pentru că revelase lumii, și totodată lectorului, firea și esența pescarului. Deși nu avea o meserie obișnuită, acesta încerca, de la tejgheaua sa, să facă lumea mai frumoasă. Prin bunăvoința pe care o împărțea, acesta crease din magazinul său un topos al bucuriei, desprins de agitația și vâltoarea exteriorului.

Însădarurile pe care e dispus domnul Luigi să le ofere sunt accesibile doarunui număr restrâns de oameni. În fond, câți dintre locuitorii acelui oraș calcă pragul unui magazin cu articole de pescuit? De aceea, momentul cu adevărat important în derularea evenimentelor, sinonim cu desvrăjirea unui secret, este metamorfoza insectelor și revelarea spectacolului colorat. Prin gestul de a fi uitat ușa frigiderului deschisă, domnul Luigi a reușit să transbordeze și să imprime o fărâmă de uimire și asupra oamenilor de pe stradă, înrâurindu-i cu esența sa și cu izul prăvăliei sale, dincolo de obloanele acesteia. Inima îi tresăltă de bucurie la vederea spectacolului colorat, dar mai cu seamă la observarea chipurilor fericite ale trecătorilor, martori asemenea lui la măreția zborului fluturilor. Bucuria lui era direct proporțională cu bucuria celorlați. În marea trecere, gestul domnului Luigi ar fi trecut neobservat, dacă miza lui nu ar fi fost zâmbetul aproapelui. Acesta poate-i era și secretul –dorința și reușita de a face un colț de lume mai frumos și de a deveni continuu o persoană mai bună.

În universul pescăresc ilustrat de Marina Marcolin coloratura insectelor se evidențiază asemenea zâmbetelor provocate de domnul Luigi. Iar starea de bine indusă de lectura acestei povești dăinuie asemenea amintirii lor.


Comandă online Secretul Domnului L. la 47,00 lei scrisă de Cosetta Zanotti, tiparită la editura Signatura în anul 2020. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.