Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  17,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i): , ,

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 104 pagini

ISBN: 9786068893969

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Filosofie / Logica, Filosofie politica

Descriere

"Arta razboiului" a lui Sun Bin este un text esential al filosofiei militare chineze si al strategiei in general. Aceasta carte, pierduta vreme de doua milenii si redescoperita abia in 1972, nu a ajuns inca sa fie la fel de influenta precum volumul lui Sun Tzu, care este, fara indoiala, cel mai cunoscut tratat militar din lume.
"Arta razboiului" a lui Sun Bin este un insotitor indispensabil al operei lui Sun Tzu (despre care se crede ca a fost stramosul sau), dar merita sa fie citita per se, oferind o viziune autonoma filosofic si istoric.

O carte importanta atat pentru reflectia asupra vremurilor stravechi, cat si pentru intelegerea puterii, a conflictului si a conducerii din toate timpurile.
Sun Bin, sfetnic al Regelui Wei din statul Qi, a scris la mijlocul secolului al IV-lea i.Hr., in perioada Regatelor Razboinice din China, o epoca de mari miscari militare. Noile arme au facut ca razboaiele sa aiba si mai multi morti, astfel incat, intre mijlocul secolului al IV-lea si mijlocul secolului al III-lea i.Hr., numarul victimelor pe campul de lupta a crescut de sute de ori. "Arta razboiului" a lui Sun Bin este cheia intelegerii revolutiei tehnice si intelectuale care a facilitat o astfel de evolutie in eficienta razboiului.
"Arta razboiului" il arata pe Sun Bin ca filosof al conflictului, dar el discuta razboiul si conducerea nu numai teoretic, ci si ca probleme practice, ca tehnici de aplicat in lupta.

In colectia "Istoria ideilor politice" au mai aparut: Sun Tzu, "Arta razboiului"; Niccolo Machiavelli, "Principele"; Niccolo Machiavelli, "Arta razboiului"; Jean-Jacq


Comandă online Arta razboiului. Istoria ideilor politice la 17,00 lei scrisă de Sun Bin , Lucian Pricop , Ilie Baranga, tiparită la editura Cartex în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.