Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  39,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 304 pagini

ISBN: 9789735071530

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Istorie, Istoria romanilor

Descriere

O călătorie fascinantă în zorii modernizării Principatelor Dunărene

„Recepționate diferit, cu entuziasm sau curiozitate de categoriile mai mobile ale societății și cu indiferență sau teamă de oamenii simpli, minunile mecanice sau tehnologiile diabolice ce mișcau lumea au transformat rapid și viețile locuitorilor din Principatele Moldova și Țara Românească… Noile vehicule transformau totul în jur: spațiu și timp, civilizație material și relații sociale, mediu de afaceri și mediu înconjurător. Lumea se schimba văzând cu ochii.

Venise epoca aburului și, aflați într-o conjunctură istorică favorabilă, românii s-au racordat rapid la noile descoperiri tehnice și, prin ele, la timpurile și spațiile moderne… Revoluția în transporturi sosea în Țara Românească și Moldova cu primele piroscafe austriece care au început să oprească în porturile Dunării românești din aprilie 1834.“ — CONSTANTIN ARDELEANU

Ilustraţia de pe copertă: lansarea vaporului Maria Anna, Viena, 13 septembrie 1837


Comandă online O croaziera de la Viena la Constantinopol. Calatori, spatii, imagini, 1830-1860 la 39,00 lei scrisă de Constantin Ardeleanu, tiparită la editura Humanitas în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.