De ziua României cărțile de istorie sunt la jumătate de preț

(valabil în data de 1 Decembrie)

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  49,95 LEI

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  49,95 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 296 pagini

ISBN: 9789734683000

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Istorie universala, Istorie

Descriere

Traducere de Diana-Elena Ţuţuianu

După încheierea, în 1945, a celui de-al Doilea Război Mondial, a început o nouă confruntare, de o natură şi o amploare fără precedent, pe care George Orwell o va numi Războiul Rece: din 1947 pînă la căderea Zidului Berlinului (1989) şi apoi a Uniunii Sovietice (1991), lumea va trăi sub ameninţarea unui conflict nuclear. Cercetînd o serie de arhive deschise de curînd şi apelînd la numeroase mărturii şi volume de memorii, John Lewis Gaddis analizează în profunzime desfăşurarea, dar şi cauzele declanşării unor evenimente care au marcat a doua jumătate a secolului XX. Într-o sinteză remarcabilă, Gaddis readuce la viaţă toate episoadele importante ale unei epoci care, mai mult decît oricare alta, a modelat configuraţia geopolitică a lumii de azi, cum ar fi blocada Berlinului, cursa înarmării nucleare, Războiul din Coreea, criza Canalului Suez, reprimarea revoltei maghiare, construirea Zidului Berlinului, Războiul din Vietnam, criza rachetelor din Cuba sau zdrobirea „primăverii de la Praga”. Războiul Rece este povestea unui şir neîntrerupt de situaţii de criză şi subterfugii, negocieri şi minciuni, tirani şi lupte pentru putere – dar şi a unor oameni obişnuiţi care au schimbat cursul istoriei.

„Remarcabilă... Cea mai accesibilă sinteză a conflictului scrisă pînă acum.” (The Boston Globe)

„Scrisă într-un stil alert şi lucid, constituie o ideală introducere în abordarea acestui subiect.” (The New York Times)

„O istorie inedită, admirabil de concisă... Gaddis este o autoritate în domeniu, iar stilul fluent şi simţul său pentru anecdota grăitoare fac din lectura acestei cărţi o adevărată plăcere.” (The Economist)


Comandă online Razboiul Rece. Intelegerile, spionii, minciunile, adevarul la 49,95 lei scrisă de John Lewis Gaddis, tiparită la editura Polirom în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.