DE BLACK WEEKEND AMERICAN ÎNJUMĂTĂȚIM PREȚUL CĂRȚILOR VECHI!

(promoție valabilă în zilele de 26, 27 și 28 noiembrie 2021)

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  44,95 LEI

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  44,95 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i): , ,

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 272 pagini

ISBN: 9789734683598

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Istorie, Istorie culturala si sociala

Descriere

Oamenii au simțit dintotdeauna nevoia de a imortaliza trecutul, chiar dacă statuile sau monumentele pe care le ridicăm ne fac uneori prizonieri ai unei istorii nefericite. Din Franța și Germania pînă în Polonia și Rusia, din SUA pînă în Japonia, China sau Coreea de Sud, Keith Lowe alege 25 de locuri ale memoriei, arătînd cum a fost cioplită în piatră ori turnată în bronz amintirea războiului și ce ne dezvăluie astăzi aceste monumente despre politica și identitatea națională ale statelor care le-au realizat. Ajungem astfel la Auschwitz și la buncărul lui Hitler din Berlin, rememorăm masacrul de la Katîn, bombardamentele atomice de la Hiroshima și Nagasaki sau lichidarea de către soldații germani a unui întreg sat din Franța. Monumentele care comemorează ororile, eroii și martirii, dar și cele închinate reconstrucției din perioada postbelică sînt la fel de diferite ca modurile în care țările au ales să privească al Doilea Război Mondial. La trei sferturi de secol de la încheierea păcii, Prizonierii istoriei oferă o perspectivă actuală asupra acestui război care continuă să ne bîntuie.

„Cartea lui Lowe, sensibilă și tulburătoare, ar trebui citită deopotrivă de cei care construiesc statui și de cei care le dărîmă.” (The Sunday Times)

„Una dintre lucrările despre al Doilea Război Mondial care ne dau cel mai mult de gîndit.” (The Spectator)


Comandă online Prizonierii istoriei. Ce ne spun monumentele celui de-al Doilea Razboi Mondial despre istoria noastra si despre noi insine la 44,95 lei, scrisă de Keith Lowe , Gabriel Drăghici , Cristina Michaela Tache, tiparită la editura Polirom, in anul 2021 cu plata ramburs sau online cu cardul. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile.