Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  30,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i): , , ,

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 128 pagini

Limba: maghiara

ISBN: 9786060760566

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Carte Școlară, Manuale scolare

Descriere

Manualul școlar a fost aprobat de Ministerul Educației Naționale prin ordinul de ministru nr. 5703/07.10.2020.

Előszó

Egy olyan ország, ahol Európa leghosszabb kialudt vulkáni lánca és szurdokvölgye húzódik.
A világ első országa, mely benzint exportált és az első Európában, amely földgázzal kereskedett, ahol az első kereskedelmi olajkút szívta a fekete aranyat a föld mélyéből, az első, ahol gépesített olajkút és kőolaj-finomító működött.
A világ egyik legősibb civilizációjának emlékeit őrző ország, amely Kr.e. 5200-3200 évvel, vagyis a sumér és egyiptomi településeket több száz évvel megelőzően már létező, és Európában egyedülálló kerámiaművességet teremtett.
A felsorolás hosszan folytatódhatna, hiszen Romániában fedezték fel Közép-Európa legrégibb barlangrajzait (32-35.000 évesek), itt került elő a mai ember egyik legrégebbi fosszíliája Európában (37.800 éves), itt él Európa legnagyobb denevér- és pelikán-kolóniája, itt találjuk a kontinens legnagyobb területű épületét, mely egyben a világon valaha épített második legnagyobb épület is, az Egyesült Államokban található Pentagon után.
Néhányat biztosan ismersz ezek közül a „legek” közül, másokat talán épp ebbőla tankönyvből fogsz megismerni. Ebbőla földrajz tankönyvből azt is megtudhatod, hogy természeti környezeted milyen összetett, hány tényezőből épül fel varázslatos szövete (domborzat, éghajlat, vizek, növényzet, állatvilág, talaj), és mennyire összefügg a szintén megismerésre váró társadalmi-gazdasági sajátosságokkal (népesség, települések, mezőgazdaság, ipar, szállítás, kereskedelem, turizmus), mindezt át- és átszövik a különböző összefüggések, a lebilincselően összetett valóság megannyi felfedezésre váró érdekessége, a te országod, Románia.


Comandă online Foldrajz. VIII. osztaly. Manual de geografie pentru clasa a VIII-a, in limba maghiara la 30,00 lei scrisă de SILVIU NEGUT , Camelia Radulescu , Ionut Popa , Carmen Camelia Radulescu, tiparită la editura Art Klett în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.