Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  24,90 LEI

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  24,90 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 304 pagini

ISBN: 9786063371950

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Literatura clasica, Beletristica

Descriere

Abe Ravelstein, profesor de filosofie politică, un om cu o statură fizică și intelectuală impresionantă, este un bun prieten al naratorului. Victimă a devastatoarei afecțiuni SIDA, profesorul îi cere acestuia din urmă să-i scrie o biografie onestă, fără menajamente. Prietenul său îi îndeplinește dorința, iar în timpul unei călătorii la Paris, cei doi împărtășesc gânduri despre mortalitate, filosofie și istorie, iubiri și prieteni vechi și noi.

În spatele personajelor care populează romanul se identifică figuri reale: profesorul Allan Bloom de la Universitatea din Chicago stă la baza personajului titular; naratorul, al cărui nume rămâne neprecizat, este însuși autorul. Astfel, Ravelstein devine un savuros roman biografic, dar și autobiografic, plin de umor și ironie, o călătorie de-a lungul memoriei, comentariile lui Bellow fiind permanent însoțite de episoade și amintiri personale.

Ravelstein al lui Saul Bellow a fost întâmpinat mai puțin ca un roman și mai mult ca o mică minune; mai puțin ca un subiect de critică literară și mai mult ca un prilej de sărbătoare: acela că, la vârsta de 85 de ani, un scriitor poate produce un roman întru totul remarcabil, cel puțin bun, dacă nu senzațional. The Guardian

Citeste mai putin >

Data apariției: Mar 2021 Tip copertă: Broșată Format: 110x165 Nr. pagini: 304 ISBN: 978-606-33-7195-0 Traducător(i): Antoaneta Ralian Colectie Carte Pentru Toti


Comandă online Ravelstein la 24,90 lei scrisă de Saul Bellow , Antoaneta Ralian, tiparită la editura Litera în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.