De ziua României cărțile de istorie sunt la jumătate de preț

(promoție valabilă în data de 1 Decembrie)

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  43,00 LEI

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  43,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 302 pagini

ISBN: 9786067495553

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Sociologie

Descriere

Volumul de față este o provocare. Mai mult decât bine venită. Și o șansă pentru deschiderea drumului către înțelegerea realității unei profesiuni, cea de sociolog, din ultimele decenii ale regimului comunist.

Nu dezvoltă mitologia reabilitării din anii ’60 a acestei științe repudiate în anii regimului de sorginte stalinistă, nu laudă impetuoasa „creștere” a literaturii de specialitate după această deschidere, nu repetă discursul festivist despre rolul sociologului în societatea (pe atunci: multilateral dezvoltată). Această carte este un document unic produs de foștii studenți ai secției de sociologie a Universității din București.

Poate constitui un avertisment pentru istoricii regimului comunist, care sunt tentați să examineze viața universitară, viața științifică, viața culturală la nivelele cele mai ridicate, dând importanță deciziilor, proceselor, conflictelor din aceste sfere, eludând întâmplările la „firul ierbii”, care ascund creativitatea necontabilizată în materie de supraviețuire.

Zoltan Rostas


Comandă online Sociologi in comunism. Inceputurile unei profesii fara status la 43,00 lei scrisă de coord.: Sorin Mitulescu , Sorin Mitulescu, tiparită la editura Tritonic în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.