Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  32,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 144 pagini

ISBN: 9786060233015

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Beletristica, Poezie

Descriere

Căutarea permanentă, neostoită, a propriei identități, a propriei ființe – aceasta pare a fi, în primă instanță, miza tutelară a demersului liric al Rodicăi Buzdugan. O căutare cu atât mai gravă cu cât ea se desfășoară preponderent în spațiul cu geometrie variabilă al iubirii pentru un Celălalt niciodată întrezărit pe deplin, dar mereu omniprezent.

Însă eul poetic nu rămâne niciodată în profan, ci asemeni celui al lui Arghezi, care cere divinității dovezi palpabile că există („Vreau să te pipăi și să urlu: este!”), și aici finalul se metamorfozează în rugăciune: „…așa te-am învățat plângând/ nesupusă,/ cumâinile rămase întinse/ spre milostivirea/ și iubirea ta Doamne…/ rugându-te,/ să rămâi lângă mine”.

Conclusiv: în peisajul atât de variat al poeziei românești contemporane, volumul Rodicăi Buzdugan face o impresie cu totul aparte.

Ioan Groșan


Comandă online Sa fi ramas fata padurii la 32,00 lei scrisă de Rodica Buzdugan, tiparită la editura Tracus Arte în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.