De ziua României cărțile de istorie sunt la jumătate de preț

(valabil în data de 1 Decembrie)

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  50,00 LEI

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  50,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 394 pagini

ISBN: 9786067977271

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Arta / Fotografie, Cinematografie

Descriere

Că vorbește sau că scrie, din spusele lui Valerian Sava irumpe o calitate de neprețuit: pasiunea. Filmele nu ar fi ce sînt dacă despre ele nu ar vorbi cu patimă și înflăcărare pasionați de cinema capabili și vrednici să analizeze fiecare detaliu și să ne deschidă căi proaspete – ale lor – de a vedea filmele.Valerian Sava este unul dintre puținii entuziaști rămași în mica noastră lume cinematografică românească, așa încît să ne bucurăm că putem încă să ne lăsăm molipsiți de pasiunea sa pentru cinema și să-l onorăm citindu-i însemnările. (CRISTIAN MUNGIU)

* * *

Valerian Sava combate. Uneori cu acid, atunci cînd cu morile de vînt nu poți intra într-o luptă dreaptă. Ca un critic veritabil care-și asumă ceea ce spune, chiar dacă uneori contra curentului. E ferm, dar nu fundamentalist, și scrie cu vioiciunea unui tînăr rebel de pe Facebook, dar fără teribilismul acestuia. Are o viziune clară, tranșantă despre Noul Cinema Românesc, pe care l-a decorticat intens, o stilistică arborescentă aparte și recognoscibilă instant, străină de orice minimalism, și o maximă apetență pentru polemica aplicată, într-o perioadă în care conflictele nu mai au nevoie de argumente. (MIHAI CHIRILOV)

* * *


Comandă online Post/neoistoria filmului romanesc (si nu numai) in mono-dialoguri critice (via Facebook & Extra-Fb.). Volumul 1 la 50,00 lei scrisă de Valerian Sava, tiparită la editura Scoala Ardeleana în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.