De ziua României cărțile de istorie sunt la jumătate de preț

(promoție valabilă în data de 1 Decembrie)

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  49,00 LEI

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  49,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 304 pagini

ISBN: 9786069502112

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Biografii / Memorialistica, Sport

Descriere

Imagine simbolică a jucătoarei de tenis din ultimele decenii, Serena are în prezent de dus bătălii pe mai multe fronturi – împotriva propriei vârste, a accidentărilor, a adversarelor aproape cu douăzeci de ani mai tinere decât ea, la toate acestea adăugându-se și noile ei responsabilități în calitate de mamă.

Gerald Marzorati reușește să contureze statutul incontestabil al Serenei de cea mai bună jucătoare de tenis a tuturor timpurilor și totodată de pop icon – este prezent la toate meciurile, îi urmărește jocul, discută cu ea, cu antrenorul ei, cu adversarele ei, cu foste sau actuale jucătoare de top. Rezultatul este un tablou care cuprinde toate zonele în care personalitatea Serenei Williams are astăzi un cuvânt de spus.

Pe urmele Serenei este o cronică palpitantă a, poate, celui mai dramatic sezon – cel din 2019 – al Serenei Williams, care a însemnat și reîntoarcerea pe teren a marii campioane după nașterea fiicei sale. Totodată, cartea este și o analiză culturală, la firul ierbii, a unei atlete care a marcat ca nimeni alta ultimele decenii în sport.

Gerald Marzorati o urmărește îndeaproape, de la Melbourne la Australian Open, de la Roland Garros la Wimbledon și apoi la US Open, traseu de-a lungul căruia marea tenismenă a încercat să cucerească cel de-al 24-lea titlu de Grand Slam. Scrie despre jocul ei, dar și despre incursiunile în lumea modei, despre strategia de dezvoltare a propriului brand pe rețelele sociale și, nu în ultimul rând, despre rolul esențial jucat în procesul de emancipare a tinerelor de culoare din întreaga lume.

Un demers reflexiv. Marzorati a scris o meditație profundă și plină de empatie, mergând pe urmele Serenei.

The New York Times

Bine scrisă, o carte documentată solid.

Publishers Weekly

Într-un efort remarcabil de documentare și punere în context, Gerald Marzorati oferă un portret complex al campioanei americane, construit pe schela anului 2019, pe parcursul căruia a urmărit-o în circuit și în demersul ei de a câștiga al 24-lea titlu major. Autorul oferă propria explicație asupra ceea ce reprezintă Serena astăzi în sport și dincolo de el, cu același amestesc de forță, determinare și uman cu care își trimite loviturile pe teren.

Luminița Paul, comentator Eurosport România

Gerald Marzorati a fost redactor la The New York Times Magazine între 2003 și 2010. Scrie despre tenis la newyorker.com și colaborează cu revista Raquet. Este autor al cărților Late to the Ball și A Painter of Darkness. Pentru cea din urmă i s-a acordat PEN/Martha Albrand Award.


Comandă online Pe urmele Serenei. Meta-analiza unui fenomen la 49,00 lei scrisă de Gerald Marzorati , Oana Dusmanescu, tiparită la editura Pilot Books în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.