Disponibilitate:  în 12 zile

Preț:  50,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 294 pagini

ISBN: 9786060232988

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Filosofie / Logica, Filosofie universala

Descriere

Dincolo de diversitatea obiectelor și situațiilor pe care experiența estetică le vizează, în acest volum, Jean-Marie Schaeffer examinează experiența estetică sub aspectul ei generic, mai exact dinamica internă a acesteia. Experiența estetică este concepută aici ca „un anumit tip de experiență trăită, ce exploatează repertoriul comun al resurselor noastre în materie de atenție, emoție și stări hedonice, dându-le însă o inflexiune aparte”. Această întrebuințare unică a resurselor noastre comune din cadrul experienței estetice este analizată prin prisma mai multor studii din științele cognitive, în special psihologia cognitivă și evoluționistă, teoriile atenției, psihologia emoțiilor și neuropsihologia stărilor hedonice.

Dacă experiența estetică este o experiență a vieții obișnuite, atunci operele de artă, în momentul în care funcționează estetic, fac și ele parte din această viață obișnuită. Dar nu este acesta lucrul cel mai bun care li se poate întâmpla operelor de artă, și nu este totodată și lucrul cel mai bun care se poate întâmpla cu viața obișnuită?”

J.-M. Schaeffer

Jean-Marie Schaeffer (n. 1952) este filosof, cercetător științific emerit în cadrul CNRS, director de studii (R) la EHESS, și membru în Academia Europaea. A publicat numeroase monografii în care analizează fundamentele esteticii filosofice, introducând științele cognitive în dezbaterile estetice. Printre cele mai importante lucrări: L’art de l’âge moderne. L’esthétique et la philosophie de l’art du XVIIIe siècle à nos jours (Gallimard, 1992), Les célibataires de l’Art. Pour une esthétique sans mythes (Gallimard, 1996), La fin de l’exception humaine (Gallimard, 2007).


Comandă online Experienta estetica la 50,00 lei scrisă de Jean-Marie Schaeffer , Simona Grazia Dima, tiparită la editura Tracus Arte în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 12 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.