De ziua României cărțile de istorie sunt la jumătate de preț

(promoție valabilă în data de 1 Decembrie)

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  75,40 LEI

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  75,40 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 436 pagini

ISBN: 9786067484991

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Beletristica, Critica literara

Descriere

Cartea fascinantă a lui Steven Roger Fischer urmărește povestea lecturii din momentul în care simbolul a devenit semn pentru prima dată până la textele electronice din zilele noastre. Autorul descrie actul lecturii, practicanții acestuia și mediile lor sociale, precum și numeroasele manifestări ale lecturii pe piatră, os, scoarță de copac, perete, monument, tăbliță, sul, codex, carte, ecran și hârtie electronică. Deși acest volum se concentrează asupra citirii în Occident, descrie și dezvoltarea cititului în China, Coreea, Japonia, cele două Americi și India. Printr-o asemenea istorie se speră că s-ar putea câștiga o înțelegere mai bună nu numai a ceea ce a fost lectura în trecut și ce este astăzi, ci și cum ar putea continua să inspire și să îmbunătățească lumea în viitor.

Întreaga atitudine a societății față de lectură s-a schimbat odată cu apariția tiparului. Fischer prezintă explozia comerțului cu carte în această perioadă și audiența sa crescută, apoi descrie apariția ziarelor și a lecturilor publice. De asemenea, discută despre dedicația societății față de alfabetizarea publică în cadrul reformelor educaționale cuprinzătoare din secolul al XVIII-lea și al XIX-lea și observă apariția bibliotecilor gratuite, diferențele de gen în materie de lectură, publicitatea și listele „interzise” ale Bisericii sau ale statului. În cele din urmă, el evaluează viitorul, în care probabil comunicarea citită va depăși în curând comunicarea orală prin utilizarea computerului personal și a internetului și analizează „limbajul vizual” și teoriile moderne despre modul în care lectura este procesată în creierul uman. Ridicând întrebări cu privire la felul în care noul cititor poate remodela viitorul lecturii, el sugerează o nouă definiție radicală a ceea ce ar putea fi citirea.

„Scrierea este publică, cititul este intim. Scrierea este limitată, cititul liber. Scrierea îngheață momentul. Cititul este pentru totdeauna.” – Steven Roger Fischer

„Cititul cuprinde mult mai mult decât munca sau internetul. Ceea ce este muzica pentru suflet, este cititul pentru minte. Cititul provoacă, împuternicește, vrăjește, îmbogățește. Percepem mici semne negre pe o hârtie albă sau pe ecranul unui computer și ele ne deschid orizonturile către noi perspective și modalități de înțelegere, ne inspiră, ne dirijează existența și ne conectează cu toată creația. Cu siguranță nu poate exista o minune mai mare.” – Steven Roger Fischer


Comandă online Cititul. A history of reading la 75,40 lei scrisă de Steven Roger Fischer, tiparită la editura Paideia în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.