De ziua României cărțile de istorie sunt la jumătate de preț

(promoție valabilă în data de 1 Decembrie)

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  47,00 LEI

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  47,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i): , ,

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 348 pagini

ISBN: 9786067495577

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Beletristica, Thriller

Descriere

Povestiri reunite de Tony Mott și Bogdan Hrib

De ce „Noir de Brașov”?

Aventura volumelor colective „Noir de...” a pornit de la o... editură americană care și-ar fi dorit un „Bucharest Noir” cu 10 povestiri, corecte politic, reprezentând geografic uniform suprafața capitalei, cu autori de toate genurile, religiile, vârstele și rasele... Nu ne-am potrivit. De fapt cred că n-au fost bani. La ei, nu la noi.

Și atunci am găsit (cu greu) 18 autori (bucureșteni, bănățeni , ardeleni și tot așa, după cum ne cunoșteam...) care au scris povești pentru „Noir de București”; cartea de peste 500 de pagini, a apărut în 2017. Au urmat „Gastro Noir” în 2018 și „Noir de Timișoara”, coordonată de Daniel Timariu, în 2019.
Anul 2020 n-a fost prea ofertant. Nu comentăm.

Acum a venit, în fine, momentul pentru „Noir de Brașov”. Inițial gândit ca un uriaș volum cu titlul „Noir de Transilvania”, proiectul a fost regândit într-o formă mai concentrată, lăsând loc în viitor unor posibile dezvoltări punctuale.

Așadar „Noir de Brașov” are zece povestiri, cu zece autori și un singur oraș.

Din cei zece, opt nume au fost deja în echipa precendentelor „Noir de...” și au în portofoliu destule volume personale: Teodora Matei, Dănuț Ungureanu, Lucia Verona, Tony Mott, Daniel Timariu, Anamaria Ionescu, Bogdan Hrib, Lucian-Dragoș Bogdan, un editor a publicat doar proză scurtă: Rebeca Cojocaru și (victorie!) avem un debutant: Radu Costescu.

De ce acesta și nu alt mare oraș al Transilvaniei?

Din două motive: Primul pentru că o mare parte dintre autori, chiar ne-brașoveni, au o iubire (împărtășită sau nu) pentru Brașov. Să nu uităm că a mai existat cu proiect localizat în apropiere: „Domino 2: Misterele Râșnovului”, unde au contribuit șase autori, mare parte dintre ei recidivând în carte pe care sperăm să o citiți.

Iar al doilea (pragmatic): sprijinul oferit (eleganță și prietenie) de un mare jucător local, acum național și internațional, din piața de carte – Libris.ro cu tot cu Librăria Șt. O Iosif de pe Mureșenilor și cu minunatele festivaluri pe care le organizează de ani buni în Piața Sfatului.

Vă invităm să descoperiți un alt oraș, un oraș nu doar al locurilor, ci și al oamenilor, cu poveștile lor, cu fricile lor, cu deciziile și faptele lor.

Editorii
28 iulie 2021, pe DN1, între București și Brașov.


Comandă online NOIR de Brasov la 47,00 lei scrisă de povestiri reunite de Tony Mott şi Bogdan Hrib , Bogdan Hrib , Tony Mott, tiparită la editura Tritonic în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.