De ziua României cărțile de istorie sunt la jumătate de preț

(promoție valabilă în data de 1 Decembrie)

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  29,00 LEI

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  29,00 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 224 pagini

ISBN: 9786069018811

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Diverse, Dezvaluiri si documente

Descriere

Nu toate detaliile din biografiile liderilor mondiali din ultima sută de ani sunt cuprinse în tratatele oficiale de istorie și asta se întâmplă din diferite motive. Nimeni nu vrea ca „statuile” să fie ciobite de dezvăluiri incomode, nimeni nu vrea ca portretul moral al unui mare om politic să fie afectat de episoadele controversate din devenirea sa. Și totuși...!

De ce ni se pare firesc să comentăm despre păcatele și ciudățeniile personajelor negative ale istoriei recente și nu putem face același lucru atunci când vine vorba de personajele considerate pozitive?!? Să fie aceasta doar o simplă întrebare retorică?

Care este marele secret legat de originea Angelei Merkel? Se poate, oare, specula despre o conexiune cu Adolf Hitler? Dar, în cazul lui Ioan Paul al II-lea, se poate vorbi despre un străbunic român? Cât de pătimașă era Regina Maria, fără de care România Mare nu ar fi fost niciodată posibilă? Cât era de sfântă Maica Tereza – aromâncă după tată? – și cât de încurcate erau finanțele Misionarelor Carității? De ce nu i s-a anulat doctoratul lui Martin Luther King după ce i s-a dovedit plagiatul? De ce nu se vrea lămurirea circumstanțelor asasinării lui Olof Palme? Cu câte românce s-a iubit Silvio Berlusconi? Se poate pune această întrebare și în legătură cu Donald Trump?

Altminteri, este comod să știm că Lenin suferea de sifilis iar că „președintele etern” al Coreei de Nord, Kim Ir Sen, voia să trăiască 100 de ani în deplină virilitate mâncând fripturi de câine de două ori pe zi? Sau că Idi Amin Dada, dictatorul din Uganda, fost campion de box la categoria grea, păstra în congelator capetele tăiate ale adversarilor săi politici și că Pol Pot, criminalul care a exterminat un sfert din populația Kampuchiei, a demarat „comunismul în epoca de piatră”? Ori că Bokassa, canibalul autoproclamat Împărat, era însurat cu o româncă, oferită de Ceaușescu în schimbul minelor de diamante? Întrebări cu și fără răspuns...


Comandă online Aproape totul despre: Liderii mondiali si vietile lor secrete. De la Charles de Gaulle la Silvio Berlusconi si de la Margaret Thatcher la Angela Merkel la 29,00 lei scrisă de Silviu Leahu, tiparită la editura Neverland în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.