Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  29,99 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 196 pagini

ISBN: 9786069926321

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carte nefolosită, Beletristica, Schite / Nuvele si povestiri

Descriere

Se pare că, ajuns la vârsta pletelor dalbe, ești sortit să cazi în plasa iluziilor și a multelor doruri. Mie, de exemplu, mi-ar plăcea să mai fac câteva nebunii: să-mi dau drumul cu parapanta de pe Cetatea Neamţului - ca să pot admira şi de sus „locul naşterii mele” (simţitor!); să mă caţăr în vârful unui nuc maiestuos (sturlubatic!); să urmăresc filme alb-negru într-o cinematecă cu program non stop, alături de o iubită magnetic lipită de mine (romanțios); să mai joc o dată lapte-gros și poarca (zglobiu!); s-o sărut pe proaspăta deţinătoare a titlului de Miss Univers (nărăvaș!) et caetera, et caetera.

Multe dintre aceste visuri și doruri, iubite cititorule, le vei găsi chiar în cartea pe care o ții acum în mână.

Traian Cosma

Traian Cosma este un învingător tocmai fiindcă nu își dorește cu ardoare victoria, ba chiar, adesea, se complace într-un rol de outsider omniprezent, apt să relativizeze orice posibil ricoșeu tragic dintr-un meci de tenis cu propria umbră. (Menționează că disprețuiește sporturile de contact vulgare, precum fotbalul, preferând freamătul deloc concupiscent al busturilor jucătoarelor de volei, bunăoară!) El nu caută cu disperare accesul la o viziune izbăvitoare, ci, dincolo de bine și dincoace de rău, într-o contemplație relaxată a moralei comune, ignoră cu bună știință înșelătoarele profunzimi ale „marilor adevăruri”, preferându-le, fără falsă ipocrizie, revelațiile reconfortante ale „micilor fapte de viață”.

M-am amuzat copios citind aceste pagini, dar, adesea, am simțit și fiorul unor întrebări nepuse. Poate că, într-un volum care ar putea continua această odisee personală plină de culoare, le voi afla și pe ele, așa, en passant, pe post de mici, dar provocatoare aluzii pierdute între atâtea iluzii asumate – și destructurate – cu o ușurință care poate părea de-a dreptul înspăimântoare. De fapt, unde și cum vrei să ajungi, Traian Cosma? Te somez să răspunzi în stilul tău caracteristic. Sunt convins că mă vei surprinde din nou cu „jucăriile” tale care nu sunt deloc ceea ce par a fi…

Dan-Silviu Boerescu


Comandă online Jucariile unui batran hedonist la 29,99 lei scrisă de Traian Cosma, tiparită la editura Integral în anul 2021. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.