Disponibilitate:  în stoc

Preț:  69,30 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 12,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2020

Nr. pagini: 180 pagini

ISBN: 9789731998206

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Psihologie, Carte nefolosită, Psihanaliza

Descriere

Telescopajul generațiilor reprezintă o perspectivă originală asupra transmiterii legăturilor narcisice între generații. Această atenție acordată transmiterii inconștiente oferă o perspectivă nouă pentru înțelegerea consecințelor psihice ale unor experiențe cum sunt genocidul sau terorismul.

Readucând la viață conceptele psihanalitice clasice într-o nouă semnificare, Haydée Faimberg demonstrează cum legăturile narcisice care transced generațiile pot fi dezvăluite în intimitatea ședinței, la întâlnirea cu limbajul privat al pacientului. Surprinzătoarele cazuri clinice descrise în această carte o conduc pe autoare spre recunoașterea rezistențelor narcisice ale analistului în a auzi ce spune cu adevărat pacientul și ce nu poate spune acesta. Ea continuă să exploreze valoarea ascultării modului în care pacientul ascultă atât interpretările, cât și tăcerea: să studieze secretele de familie și să reinterpreteze mitul lui Oedip.

Telescopajul generațiilor este o lucrare convingătoare atât din perspectiva practicii clinice, cât și pe un front mai larg. Psihanaliștii și psihoterapeuții care tratează adulți și copii, terapeuții sistemici și cei care manifestă un interes în studiile culturale o vor găsi cu toții relevantă pentru munca lor.

Haydée Faimberg , MD, este analist formator și supervizor în cadrul Societății Psihanalitice din Paris. Își derulează practica privată în Paris, a creat Standing Conference on Intracultural and Intercultural Psychoanalytic Dialogue , prezidează Forumul Clinic al Federației Europene și co-prezidează întâlnirile clinice anglo-franceze, începând din 1993. Haydee Faimberg a primit Premiul Haskell Norman (2005) pentru Excelență în Psihanaliză. Haydée Faimberg a primit cel mai important premiu în psihanaliză, Mary Sigourney Award (2013).


Comandă online Telescopajul generatiilor. Ascultarea legaturilor narcisice dintre generatii la 69,30 lei scrisă de Haydee Faimberg, tiparită la editura Fundatia Generatia în anul 2020. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.