Disponibilitate:  in 12 zile

Pret:  199,80 LEI

Produs disponibil la cerere: va fi adus în aproximativ 12 zile.

Disponibilitate:  in 12 zile

Pret:  199,80 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

ISBN: 99011112209

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Beletristica, Carte nefolosita, Crime, Literatura universala

Descriere

O poveste irezistibilă, în două părți

Pachetul reunește cele două bestselleruri internaționale semnate de Gregory David Roberts, descriind o serie de experiențe din viața autorului care vor lua prin surprindere și cea mai excentrică imaginație: Shantaram (ediție necartonată) și Umbra muntelui (ediție cartonată).

Gregory David Roberts este un scriitor australian celebru pentru povestea deținutului care a reușit să evadeze din închisoare, ducând apoi o viață controversată în cartiere mizere și hoteluri de cinci stele, printre mafioți și sfinți. Aventura începe în Shantaram și continuă în Umbra muntelui. Peste 5 milioane de cititori din întreaga lume au parcurs cu sufletul la gură cele 1800 de pagini pe care le însumează aceste două volume uriașe, copleșitoare.

Roberts s-a născut în 1952 la Melbourne, Australia, şi o bună parte din viaţă a fost fugar. După destrămarea căsniciei şi pierderea custodiei fiicei sale, a devenit dependent de heroină şi a început să jefuiască diverse instituții pentru a se întreține. A fost supranumit „Banditul gentleman” pentru că intenționat a jefuit numai instituții ale căror contracte de asigurare acopereau pagubele, iar în timpul jafurilor purta costume impecabile și li se adresa oamenilor cu „te rog” și „mulțumesc”. A fost prins şi încarcerat în închisoarea de maximă securitate Pentridge, din care a reuşit să evadeze în 1980 și să fugă la Bombay.

În perioada 1982 – 1990 a trăit în India, iar această experienţă l-a inspirat să scrie primul său roman, Shantaram. Titlul cărții înseamnă „Omul păcii” – așa îl numea pe el prietena cea mai bună a mamei sale.

În 1990, Roberts a fost prins în Germania pentru trafic de droguri şi extrădat în Australia, unde a fost încarcerat 6 ani. În această perioadă, a început să scrie Shantaram, manuscrisul fiind distrus de două ori de autoritățile închisorii. După eliberare, a finalizat și a reușit să publice romanul.

„Mi-a luat mult timp și am străbătut aproape întreaga lume până am aflat ceea ce știu acum despre dragoste, despre destin, despre alegerile pe care le facem, însă esența acestor lucruri m-a lovit într-o clipă, în timp ce eram înlănțuit de un zid și torturat.” Așa începe halucinanta poveste a lui Lin (prescurtarea de la Lindsay), australianul evadat din închisoare și stabilit într-un oraș supraaglomerat de pe alt continent. Bombay-ul i-a devenit complice, ajutându-l să își piardă urma. Nemaiavând casă, familie sau identitate, Lin a fost nevoit să caute iubire și sens în mahalalele sărace, făcându-și între timp ucenicia în afaceri murdare.

Umbra muntelui, cel de-al doilea roman al său, apărut în 2015, descrie un nou capitol din viața fostului deținut australian Lin. Mai multe experiențe spirituale fac lumină în peisajul urban dominat de regi ai drogurilor, polițiști corupți și crime misterioase. De-a lungul firului narativ sinuos, schimburile de replici dure, între traficanții de droguri, se întrepătrund cu pasajele de înțelepciune hindusă, învăluită uneori în fum de canabis.

„O serie de întâlniri neașteptate, morți misterioase și întorsături de situație vor arunca cititorul dintr-o scenă amețitoare într-alta.” – The Independent