Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  14,90 LEI

Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  14,90 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Autor(i):

Editura:

Anul aparitiei: 2016

Nr. pagini: 32 pagini

ISBN: 9786068578132

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Povesti ilustrate, Povesti, Carte nefolosita, Carti pentru copii

Descriere

Poveste clasică

„Punguța cu doi bani” este o poveste despre curaj și perseverență scrisă cu mult umor de Ion Creangă. Poate fi o amintire de neuitat pentru copiii care o descoperă singuri, în timp ce învață să citească.


O babă și un moșneag trăiau împreună într-o gospodărie. Baba avea o găină care oua zi de zi, iar moșul un cocoș și multă poftă de mâncare. Când o întreabă pe babă cum să îl convingă și pe cocoșul lui să facă ouă, baba îl sfătuiește să-i dea o bătaie zdravănă. Năpăstuit, cocoșul pleacă de acasă și găsește în peregrinările sale o punguță cu doi bani, pe care o înșfacă imediat în cioc. Cum tocmai trecea pe acolo boierul în trăsura sa, și cum boierul a râvnit la punguța cu doi bani, se dezlănțuie o serie de peripeții în casa și ograda boierească. Îi poftim pe cei mici să descopere dacă cocoșul se va întoarce triumfător acasă!

„Punguța cu doi bani” face parte din colecția Biblioteca din ghiozdan, care reunește cele mai îndrăgite povești din programa școlară sau de pe lista de lecturi suplimentare pentru învățământul primar. Cărțile sunt scrise cu caractere mari și presărate cu ilustrații minunate.

„Vezeteul iarăşi ia cucoşul şi-l zvârle in cireadă! Atunci, bucuria cucoşului! Să-l fi văzut cum inghiţea la buhai, la boi, la vaci şi la viţei; pân-a înghiţit el toată cireada, ş-a făcut un pantece mare, mare cât un munte! Apoi iar vine la fereastră, întinde aripele în dreptul soarelui, de întunecă de tot casa boierului, şi iarăşi începe!
Cucurigu! boieri mari, Daţi punguţa cu doi bani!”