Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  80,00 LEI

Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  80,00 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Autor(i):

Traducator(i):

Editura:

Anul aparitiei: 2021

Nr. pagini: 532 pagini

ISBN: 9786064408839

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Istorie, Carte nefolosita

Descriere

„A doua jumătate a secolului al XX-lea a cuprins atât apogeul aventurii istorice a marxismului, cât și prăbușirea sa sub greutatea patologiei încarnărilor sale politice. Al treilea volum al istoriei marxismului datorat lui Leszek Kołakowski prezintă triumful stalinismului ca întrupare absolută a bisericii universale a comunismului. În experienţa stalinistă s‑a împlinit, de fapt, ceea ce putem numi triumful nihilist al ecleziologiei și soteriologiei bolșevice. În același timp însă, fidel spiritului deschis al abordării sale antidogmatice și opuse oricărei interpretări unidimensionale, regretatul filosof polonez analizează și alternativele la ortodoxia sovietismului. [...] O analiză de o asemenea respiraţie presupune, desigur, nenumărate nuanţe și calificări, dar concluzia epilogului celui de‑al treilea volum este necruţătoare: marxismul a fost expresia unei autodeificări a umanităţii și, indiferent de forma pe care a luat‑o, el s‑a dovedit o nouă formă de înrobire a individului. Promiţând emanciparea absolută, demersul marxist a creat noi forme de subjugare, noi ipostaze ale heteronomiei spiritului.“


Vladimir Tismăneanu

Testimoniale

Fără îndoială, cea mai completă și mai convingătoare expunere despre Marx și marxism din câte au fost scrise vreodată.

– Milorad Drachkovitch, The Listener

O examinare impresionantă a întregii tradiții marxiste, susținută de o expunere lucidă și meticuloasă, de o analiză de cea mai înaltă ținută și de o viziune care nu denaturează nici expunerea, nici analiza.

– Steven Lukes, The New York Review of Books

Principalele curente ale marxismului nu e doar istoria completă a marxismului, ci și critica exhaustivă și expresia decisivă a demistificării acestuia. Poți să spui fără să exagerezi că, atât timp cât ideile vor influența istoria și comportamentul uman, opera lui Leszek Kołakowski va rămâne importantă și apreciată.

– Paul Hollander, The New York Sun

Cu inegalabila sa profunzime și luciditate, această carte vorbește despre dezvoltarea teoretică și practică a marxismului, de la originile sale și până în secolul al XX-lea.

– Library Journal

Un studiu de proporții, străbătut de onestitate intelectuală și strălucită erudiție.

– The Antioch Review