Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  35,00 LEI

Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  35,00 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Autor(i):

Traducator(i):

Editura:

Anul aparitiei: 2018

Nr. pagini: 256 pagini

ISBN: 9786064400895

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Psihologie, Carte nefolosita, Psihologia cuplului

Descriere

Folosind teoria atașamentului, dezvoltată inițial pe baza comportamentului copiilor și extinsă încă din anii 1980 în cunoașterea adulților, autorul acestor pagini propune soluții concrete pentru a gestiona relațiile de cuplu îngreunate de stilul evitant al unuia dintre parteneri.

Partenerul tău se poartă ca și cum puțin i-ar păsa de ceea ce simți? Se întâmplă adeseori să nu îți răspundă la întrebări sau la mesaje? Te acuză că îl sufoci cu nevoile tale, că ești o fire prea dependentă? Te compară cu parteneri din trecut, care brusc i se par ideali? Are un comportament rece față de copii și față de cei nevoiași? Ține să îți amintească mereu că i-ar fi mai bine fără tine? Te pedepsește prin privarea de sex sau de afecțiune?

Dacă situațiile de mai sus fac parte din viața ta de zi cu zi, înseamnă că ești „fericitul“ partener al unui evitant. Persoanele cu acest stil de atașament au în general o părere foarte bună despre ele însele, sunt independente și consideră că nu au prea mare nevoie de ceilalți. Prin urmare, găsesc foarte rar motive întemeiate pentru a manifesta semnale emoționale într-o relație apropiată. Dacă nu ai renunțat până acum, cartea lui Jeb Kinnison te va ajuta să îi arăți celui de lângă tine că dragostea nu este nicidecum o capcană pentru cei slabi de înger și că „a te îndrepta spre“ poate aduce mai multă împlinire decât „a te îndepărta de“...

Dacă partenerul tău se poartă ca un adversar și îți subminează toate încercările de apropiere, poate ai simțit măcar o dată că ți-ar fi mai bine singur. Dar gândește-te: ori de câte ori persoana de lângă tine se retrage ca într-o cochilie și nu poate accepta o intimitate deplină, s-ar putea să fie la fel de nefericită că are atât de puțin de oferit.

Jeb Kinnison prezintă în detaliu tipurile de atașament (securizant, evitant, anxios) și felul în care ele influențează relațiile de dragoste. Având în vedere că dinamica solicitare-răspuns dintre două stiluri distincte de comportament poate influența hotărâtor evoluția unui cuplu, este esențial să îți dai seama cât mai devreme ce tipuri de atașament sunt în joc în relația voastră. Aplică cu încredere strategiile propuse de Jeb Kinnison și oferă-i partenerului tău evitant șansa să exerseze empatia și răspunsul pozitiv. Astfel, eforturile îți vor fi canalizate în direcția potrivită, iar armonia în cuplu nu va mai părea ceva de neatins.

Testimoniale

Evitant are, înainte de toate, meritul de a fi o carte practică. Jeb Kinnison deconstruiește așteptările multora de a trăi un basm alături de partenerul perfect și oferă argumente convingătoare pentru a aborda relația de cuplu ca pe o călătorie și ca pe un efort de a crește împreună.

– IndieReader