Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  32,00 LEI

Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  32,00 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Autor(i):

Traducator(i):

Editura:

Anul aparitiei: 2018

Nr. pagini: 96 pagini

ISBN: 9786064400673

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Carti pentru copii, Carte nefolosita

Descriere

Deși este considerat de mulți unul dintre cele mai bune zece romane din literatura universală, Crimă și pedeapsă este o carte complexă, al cărei personaj principal, un student frumos și inteligent, dar cu sufletul chinuit, comite o crimă chiar de la început, pentru a‑și revendica dreptul de a se situa mai presus de lege.


Feodor Dostoievski s‑a născut în Rusia în 1821 și a murit în 1881, la vârsta de șaizeci de ani. A publicat romanul Crimă și pedeapsă în 1866, la puțin timp după ce a fost eliberat dintr‑o închisoare din Siberia, unde ispășise cinci ani de detenție pentru a se fi revoltat împotriva regimului țarist. Romanul a atras imediat atenția, atât în Rusia, cât și în restul lumii, iar de‑a lungul anilor a fost tradus în zeci de limbi, fiindu‑i dedicate numeroase recenzii.


Citind o versiune prescurtată, mai nouă, a unui roman clasic, un copil poate avea parte de o introducere plăcută în lumea personajelor şi a poveştii fără a fi nevoit să treacă peste frustrarea generată de vocabularul dificil sau de temele complexe.


Lecturând o versiune prescurtată a unui roman clasic, tânărul cititor poate dobândi un anumit sentiment de independenţă, dublat de satisfacţia de a fi în stare să termine de citit o carte „pentru oameni mari“. Iar când un copil devine fascinat de o poveste clasică, terenul este pregătit pentru viitoarele întrebări cu privire la temele istorisirii, personaje, poveste, detalii. Pe măsură ce abilităţile de lectură ale copilului se dezvoltă, apare în mod firesc şi dorinţa de a citi şi versiunea originală a poveştii.

Testimoniale

După Crimă și pedeapsă, Dostoievski a mai scris și alte romane, mai profunde și mai importante. Dar până în ziua de astăzi, dintre toate personajele create de el, Raskolnikov este cel mai cunoscut și mai iubit de către cititori.

– Abraham B. Yehoshua