Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  9,99 LEI

Disponibilitate:  în 2 zile

Preț:  9,99 LEI

Modalitați de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Colecția: Ego. Publicistica

Anul apariției: 2014

Nr. pagini: 376 pagini

Tip copertă: brosata

ISBN: 9789734649761

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Politica, Carte nefolosită

Descriere

2014 este anul care marcheaza un sfert de secol de cind a cazut Zidul Berlinului, iar romanii au rasturnat regimul lui Nicolae Ceausescu. Ce ne-au adus acesti 25 de ani de libertate? In zece convorbiri spumoase, cu rol de diagnostic si totodata de profetie, Alina Mungiu-Pippidi si Vartan Arachelian discuta despre motivele pentru care comunismul romanesc a plantat saminta unei tranzitii dificile, daca a fost revolutie sau lovitura de stat, de ce la noi nu a existat lustratie si cum am putea sa ne maximizam performanta in UE. Traseul parcurs de autorii cartii in arheologia lor evenimentiala are multe similitudini, dar si deosebiri, ceea ce particularizeaza memoria colectiva in istorii personale. Desi aceasta carte e o istorie obiectiva a tranzitiei, ea este, nu doar in subtext, si o istorie traita. „In aceasta carte, va propun sa urmarim linia sinuoasa a tranzitiei, sa vedem de unde am plecat si unde sintem. Cartea aceasta o vad nu doar ca o cronica obiectiva, ci si ca o ilustrare subiectiva, reflectia tranzitiei in viata profesorului de tranzitie Alina Mungiu-Pippidi. Tranzitia Romaniei, dar si tranzitia Alinei.” (Vartan Arachelian) „Am cea mai inalta apreciere pentru Alina Mungiu-Pippidi. Ce a facut atit ca universitar, cit si ca activist pentru buna guvernare o plaseaza printre cei mai remarcabili oameni din regiune si in rindul elitei academice internationale.” (Thomas Carothers, Carnegie Endowment, autor al lucrarii The End of Transition Paradigm, 2010) „Alina Mungiu-Pippidi este una dintre cele mai curajoase si mai transparente figuri publice din Romania. E un critic transant, dar constructiv al realitatilor sociale si politice.” (Dennis Deletant, Georgetown University, 2010)


Comandă online Tranziția. Primii 25 de ani la 9,99 lei, scrisă de Alina Mungiu-Pippidi , Vartan Arachelian, tiparită la editura Polirom, face parte din colecția Ego. Publicistica cu plata ramburs sau online cu cardul. Cartea poate fi livrată în circa 2 zile.

Articol
starstarstarstarstar      

Nu este cazul aici: Vartan Arachelian si Alina Mungiu-Pippidi analizeaza, impreuna, o perioada istorica atit de complicata cum este cea care va deveni, curind, un sfert de secol de la momentul Decembrie 1989. Sint douazeci si cinci de ani cu evenimente, episoade, secvente si aspecte socio-politice inimaginabile in contextul totalitar al epocii trecute. E vorba chiar despre epoca noua a Romaniei, cu elementele si problemele ei, iar problemele sint ale noastre nu numai la modul generic, abstract, ci si in cel concret si particularizat. Fiindca am parcurs acest sfert de secol, l-am trait aici, in Romania, ma simt implicat in cartea celor doi intelectuali despre obsedanta Tranzitie romaneasca si inventarul ei, parca nesfirsit, de subiecte.