Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  34,95 LEI

Disponibilitate:  in 2 zile

Pret:  34,95 LEI

Modalitati de transport:
• 14,90 lei - prin Posta Romana (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)
• 14,90 lei - prin Urgent Cargus (gratuit pentru produse de anticariat peste 59,00 lei / comanda)

Autor(i):

Editura:

Colectia: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual

Anul aparitiei: 2015

Nr. pagini: 304 pagini

Tip coperta: brosata

ISBN: 9789734653720

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Beletristica, Carte nefolosita, Literatura universala

Descriere

Premiul Nobel pentru Literatură 2017

Traducere din limba engleză de Vali Florescu

Kazuo Ishiguro este autorul romanului Rămăşiţele zilei, transpus cinematografic, în anul 1993, de regizorul James Ivory, într-un film de excepţie, avîndu-i ca protagonişti pe Anthony Hopkins şi Emma Thompson.

Prin Uriaşul îngropat, Kazuo Ishiguro alege să se aplece asupra unei ere de legendă, spunînd o poveste ce pare desprinsă din isprăvile Cavalerilor Mesei Rotunde. La cîţiva ani după moartea regelui Arthur, cel care i-a condus pe britoni la izbînda în faţa saxonilor invadatori, căpcăunii, dragonii şi zînele încă aprind imaginaţia oamenilor, într-o Anglie aflată în ruină. Dar cel puţin au încetat războaiele crunte care măcinaseră ţara ani de-a rîndul, întreţinute de ura înverşunată dintre cele două popoare. Peste toate pare să se fi pogorît ceaţa unei uitări stranii, iar trecutul tuturor şi al fiecăruia în parte se mai poate alcătui doar din zvonuri,

presupuneri şi crîmpeie de amintiri. Pe acest fundal, doi bătrîni britoni, Axl şi Beatrice, pe care îi leagă o îndelungată şi trainică iubire, hotărăsc să plece în căutarea fiului lor de mult uitat. Pe drum îi întîlnesc pe iscusitul cavaler saxon Wistan, pe protejatul lui orfan şi pe bătrînul Sir Gawain, cavaler al lui Arthur, căutînd fiecare să-şi îndeplinească misiunea misterioasă, dar şi să dezlege iţele propriului trecut neguros. Călătoria lor prin acel ţinut al supranaturalului şi al uitării este transpusă într-o elegie emoţionantă despre memorie, înfrîngeri, loialitate şi răzbunare.

„Kazuo Ishiguro a creat o lume alternativă, asemenea celei din romanele lui Cormac McCarthy, în care, în ciuda decorului neaşteptat şi a realităţilor emoţionale întîlnite, ajungi să crezi fără cea mai mică ezitare.” (Financial Times)

Uriaşul îngropat este un studiu profund al memoriei şi al sentimentului de vină, al felului în care ne amintim traumele trecutului.” (The Guardian)

„Un roman straniu, foarte riscant, cel mai ambiţios dintre titlurile publicate de Kazuo Ishiguro în întreaga lui carieră.” (The New York Times)

Carte recomandata de:
Articol
     

Asta e, de fapt, partea cea mai reusita si mai interesanta a romanului: felul in care Ishiguro incearca sa reinvie mirabilul medieval, punind pe acelasi plan de existenta personaje si evenimente reale si miraculoase. Noi am zice acum ca aceasta intruziune a elementelor fantastice in real e de domeniul fantasy-ului, insa pentru mentalitatea medievala era de domeniul realului. Unul dintre motivele pentru care Evul Mediu ramine in continuare de neinteles si cu atit mai fascinant este acest amestec de realitate foarte acut simtita (natura foarte apropiata, intunericul foarte profund, frigul muscator...) si fantastic trait. Nu imaginat, trait. Acolo unde noi spunem ca e actiunea imaginatiei, ei spuneau ca e mirabilia, iar mirabilia exista, nu e o poveste.

Articol
     

Legenda Regelui Arthur si a lui Sir Gawain este o poveste clasica ce a inspirat numeroase scrieri si care, impletita cu fascinatia lui Ishiguro pentru teme precum memoria si trecerea timpului produc in povestea lui Ishiguro un personaj mai aproape de Don Quijote decit de Sir Gawain pe care-l stim din alte parti. De fapt, adevarul este ca Uriasul ingropat imi aminteste mereu de cite ceva (cu precadere daca ai studiat la scoala literatura engleza), dar intotdeauna exista ceva diferit, ceva ce Ishiguro a transformat sau a modificat pentru a se potrivi mai bine in povestea sa.